• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Vad kommer kethcup ifrån?

Lego används väll på en del högskolor, så det borde ju ha påverkat en del ingenjörer.

Mycket av det mekaniska som tillverkades på första hälften av 1900-talet är nära nog "outslitliga"
Om inte så går det att renovera.
Senaste årtionden har det mest producerats saker som går på tippen efter några år.

Veteranbils-renoverarna får ett helvete i framtiden om dom ska hålla igång dagens plastbilar.

-Visst, det har gjorts vissa mekaniska framsteg, men helheten är designat för att bli sopor.
 
Mycket av det mekaniska som tillverkades på första hälften av 1900-talet är nära nog "outslitliga"
Om inte så går det att renovera.
Går att renovera? Man var mer eller mindre tvungen att göra det regelbundet. Ett evigt meckande för att skiten skulle rulla. Det går bort.

Nu ska alla skolbarn ha en egen dator i skolan. Vad tycker du om det? http://www.dn.se/nyheter/sverige/gr...lev-it-strategi-for-en-snar-framtid-1.1168968

Själv vet jag inte vad jag skall tycka. Det finns risk för att undervisningen blir flummig, och att det internetbaserade grupparbetet ersätter den hårda hemläxan som främsta pedagogiska verktyg: "I Gävle ser man en dator som en kvalitetsfråga och en förutsättning för studier på gymnaisenivå.

– Att ha en dator är en kvalitetsfråga, säger Peter Hasch," :)