svartöra; sa:Skulle tro att möglet och bakterierna trivs betydligt bättre i en fuktig diskhandduk än på en fuktig yta hos en aluminiumkastrull eller plastkåsa!
Men, det är klart, om du har tur med vädret eller eldar så kan du hålla handduken torr.
Handduken hänger jag ju utanpå ryggsäcken (den är som en halv näsduk ungefär, 12x25 cm) så torkar den snabbt. Att hänga alla köksattiraljer utanpå ryggsäcken är ingen höjdare.
Framförallt är det vid disken efter lunchen som handduken är trevlig, då har man oftast ganska bråttom med att packa ner grejerna för att komma iväg igen.
Om man INTE torkar grejerna så lägger man dem antagligen i en plastpåse (det är i alla fall så jag gjort förr, för att inte blöta ner resten av packningen) och den plastpåsen kommer att vara fuktig inuti väldigt länge och känns väldigt ofräsch efter bara ett dygn (vet jag av erfarenhet, eftersom jag ju provat utan handduk innan jag började ta med handduken).