Torkad mat?

Antingen så bemästrar jag inte sökfunktionen i forumet, eller så är alla diskussioner kring torkat kött oändliga och mynnar ständigt ut i sidodiskussioner. Utan att jag hittar det jag egentligen söker, nämligen recept.

Jag hade tänkt att torka kött (för första gången). Jag hade tänkt att torka ren eller nötkött i hela bitar dvs. bog eller stek i bit. Jag tänkte torka i ugn.

Är det någon som har något recept de vill dela med sig av?

Tacksam för svar
Pajaro
 
Recept på kött alltså. Ren som du nämnde fungerar ju att få kött ifrån helt klart... nöt är från ko, så då behöver du en sådan.... nej skämt åsido.

Jag tror faktiskt google funkar bättre här om man är ute efter en specifik detalj, första träffen på "torka kött" ger tråden http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?t=1833&start=0 där ett antal olika metoder nämns beroende på hur mycket tid och resurser man har.

Men att göra "kebab" av köttet, preparera det på olika sätt och sedan in i ugnen på 55 grader över natten är väl den vanligaste gemensamma nämnaren som jag varit med om på olika projekt. De mer ihärdiga torkarna bygger egna varmluftstorkar som verkar funka bra det jag smakat på.
 
Bästa Receptet

Ja, jo, visst finns det en uppsjö recept på nätet. Men jag tänkte dels att recepten här på utsidan skulle vara bättre över lag samt att man kunde få svar på ifall man ska salta eller lägga köttet i en lag.
Dessutom skulle det vara kul att få en tråd där alla spontankockar kan lägga upp sina recept på torkat kött.
 
Men du verkar ju redan ha bestämt dig för vad du ska göra, dvs torka kött. Vad mer är det du saknar. Anvisningar för hur du ska torka köttet eller hur du ska tillaga det efter torkning?
 
Jag söker tips

Jo visst har jag bestämt mig för att torka kött.

Det jag är ute efter är ett recept som är bra till att torka kött i ugn, inkl. saltningstips för visst saltar man köttet innan det ska torkas!?!?

Vad det gäller torka mat-tråden tycker jag mest att det är diskussioner kring torkning av olika matsorter och inga rena recept.
 
Jag förstår inte vad du ska ha recept till. Att torka mat är en konserveringsmetod, behövs inga recept till det.

Receptet behövs möjligen sen när man lagar mat med det torkade.
 
Inget recept??

Behöver man inget recept för att torka kött?
Är det bara att stoppa in köttbiten i ugnen på 50 grader över en natt?
Behöver man inte salta och spelar det ingen roll ifall man saltar med torrt salt eller om man lägger köttet i en lag? Kan det inte bli för salt?

Jag ber om ursäkt för alla jobbiga frågor.
Jag får väl testa mig fram med olika varianter tills det blir bra.
 
Behöver man inget recept för att torka kött?
Är det bara att stoppa in köttbiten i ugnen på 50 grader över en natt?
Behöver man inte salta och spelar det ingen roll ifall man saltar med torrt salt eller om man lägger köttet i en lag? Kan det inte bli för salt?

Jag ber om ursäkt för alla jobbiga frågor.
Jag får väl testa mig fram med olika varianter tills det blir bra.

Det går endast med havssalt. Nej, det är omöjligt att göra det för salt.
 
Behöver man inget recept för att torka kött?
Är det bara att stoppa in köttbiten i ugnen på 50 grader över en natt?
En hel köttbit torkar oftast för långsamt, du måste göra tunna strimlor av köttet.

Ska man torka helt kött så bör man salta och då kan man lämpligen utgå från receptet för tjälknöl.


Men generellt när det gäller torkning så handlar det om tre saker:
Stor yta (strimla/skiva tunnt) för att få hög avdunstning
Temperatur (får inte vara för hög, 50 grader är ofta för högt, 35-40 grader)
Och tid (lång tid!)
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
hannulan Näringsinnehåll i torkad mat Friluftsmat 2
Humran Utvärdering av torkad mat Friluftsmat 0
Linda D Blötläggning av torkad mat Friluftsmat 6
apanna Torkad mat till barn Friluftsmat 4
Mi Torkad mat på postorder Friluftsmat 0
PaulPersson Förvaring av torkad mat under vandringen Friluftsmat 6
T.Setterborg "torkad" mat...? Friluftsmat 15
puttepatrik77 torkad mat, Friluftsmat 11
humbug Fett i torkad mat? Friluftsmat 7
Kvantmekanikern Billigt och bra alternativ till torkad mat? Friluftsmat 3
Jätte Micke Torkad mat, hur? :-) Friluftsmat 27
pebu Receptförslag torkad mat Friluftsmat 5
vincentt Torkad frukt, bär, etc... som inte ser ut som "torkat". Friluftsmat 4
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
RBG Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 17
sofiah torkad Quorn? Friluftsmat 8
Lennyosd Torkad köttfärs Friluftsmat 30
millimeter Torkad svamp Friluftsmat 40
peter1959 Torkad kycklingfilebitar ? Friluftsmat 18
mipert Torkad maskrosrot kostar 560 kronor / kg Friluftsmat 4
päeng torkad renbog Friluftsmat 6
Kamvandrare me´skavssår Recept på suovas - rökt, saltad renstek...och torkad Friluftsmat 0
Boel Olin Torkad quorn i bitar? Friluftsmat 10
jjjjy66 Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 4
jharmala Russin eller torkad frukt som vandrargodis? Friluftsmat 36
lejon Efterlysning-recept på torkad köttfärs! Friluftsmat 7
-Patric- torkad kölling Friluftsmat 7
O torkad fisk Friluftsmat 3
Nyman Var hittar man torkad frukt/grönsaker/kött Friluftsmat 4
jessie torkad frukt Friluftsmat 2
Jazzy Torka mat i Airfryer. Friluftsmat 21
MadMonthicebeer Intresse för "premium" frystorkad mat Friluftsmat 13
vandrafjäll När det krävs över 4000kcal/dag. Är det möjligt? Friluftsmat 70
Snödrivan Näring i mat efter torkning osv Friluftsmat 22
fonkymon Konserver/mat till stugvandring Friluftsmat 12
Storsorgen Plenny Pot XL Friluftsmat 0
Livetiskuggan Frysa mat Friluftsmat 7
Bra Mat För Magen Friluftsmat 17
Fjorr Packa om frystorkad mat till mindre plastpåsar? Friluftsmat 28
HjälpAttVäljaStormkök [Hjälp] Tips på stormkök för 1-2 personer? Friluftsmat 36
Silver Fang Vad för mat till stormkök Friluftsmat 10
nature_epicurean Laktosfri mat på vandring Friluftsmat 7
Kimkim Väska för mat/kök? Friluftsmat 9

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg