Jag tog bara ut tofun ur paketet, färsk tofu kung markatta, skar i tärningar o körde i torken. Höll ändå på att torka annat. Sen gjorde som mä vanlig påsmat: kokade upp vatten o hällde i en termosmugg (nån b-kvalitet men bättre än tallrik) o lät stå i 10 min. Konsistensen blev som halloumi, fullt ätbart tycker jag.
På tal om torkad fetfisk. Skrev tidigare att jag gjorde lax-jerky me hyfsat resultat. Marinerade laxtärningar i balsamvinäger o honung över natten i kyl. Körde sen i torken. Ingen nämnvärd lukt. Resultatet (ftr process, dvs koka upp vatten, hälla i o låta stå i 10 min) blev oxå helt ok, såsom gamla lagar mat ;-), steka i ett dygn för o vara säker.
Ska prova o röka laxen lite innan jerkyprocedur nästa gång. Blir säkert grymt i nån skaldjurssoppa på fjället.
På tal om torkad fetfisk. Skrev tidigare att jag gjorde lax-jerky me hyfsat resultat. Marinerade laxtärningar i balsamvinäger o honung över natten i kyl. Körde sen i torken. Ingen nämnvärd lukt. Resultatet (ftr process, dvs koka upp vatten, hälla i o låta stå i 10 min) blev oxå helt ok, såsom gamla lagar mat ;-), steka i ett dygn för o vara säker.
Ska prova o röka laxen lite innan jerkyprocedur nästa gång. Blir säkert grymt i nån skaldjurssoppa på fjället.