Plockade 1-2 liter Stenmurklor idag som vi alltid förväller 3 gånger och torkar.
Är en delikatessvamp som det är bra att många är "rädda" för för då blir det mer över till oss som älskar denna svamp. Hade det varit kantareller så hade redan någon tagit dom men nu fick jag behålla dom. Har inte ätit dom på många år och det blir ju inga mängder man äter på en 10-års period så det är nog giftigare att äta chips och annan skräpmat.
Blir nog en Murkelsås till Oxfilén på Valborgsmässoafton och Rödvin.
Just kombinationen av Murklor och Rödvin är dock alla som inte tål, känner en bekant som blev ganska sjuk men då får man ju låta bli Rödvinet.
Hoppas på en bra säsong för murklor i år.
Är en delikatessvamp som det är bra att många är "rädda" för för då blir det mer över till oss som älskar denna svamp. Hade det varit kantareller så hade redan någon tagit dom men nu fick jag behålla dom. Har inte ätit dom på många år och det blir ju inga mängder man äter på en 10-års period så det är nog giftigare att äta chips och annan skräpmat.
Blir nog en Murkelsås till Oxfilén på Valborgsmässoafton och Rödvin.
Just kombinationen av Murklor och Rödvin är dock alla som inte tål, känner en bekant som blev ganska sjuk men då får man ju låta bli Rödvinet.
Hoppas på en bra säsong för murklor i år.