Behöver lite hjälp med vattenslipstenar.
Jag har en systerdotter som är kock och hon önskar sig slipstenar för att hålla sina knivar så vassa det bara går. Vilka stenar och vilka grit skulle ni rekommendera?
Har kollat lite på dessa fyra.
https://www.sundqvist.se/sortiment/redskap-tillbehoer/slipredskap?search=&Brand=Yaxell
Är det lagom spann lr ska man ha ngt annat?
Har aldrig använt vattenstenar så det är nytt för mig.
Fredrik
Är det fina/dyra knivar hon har, som behöver varsam behandling på vattenstenar? Att gå igenom flertalet grovlekar på knivar man änvänder dagligen verkar tidsmässigt jobbigt...
Hade jag använt kockkniv i yrket hade jag nog satsat på denna maskin med ett ca 320 korns band. Pengarna blir ju typ samma som några sjyssat vattenstenar:
https://www.youtube.com/watch?v=XiQ8PoHf918
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6079444_-sm-100-dick.html