Stort knivintresse - välj din favoritkniv

Hej Kjell.
Kan bara säga att är det en gammal öbergare så är det riktigt bra att göra knivblad av. Har gjort det själv o det blev ett jäkla bett i stålet o var lätt att härda till 60-62 hrc. Höll skärpan bra också så kör hårt om det nu är en gammal öbergare:) Tror kolhaltena på dessa ligger på ca 1 procent.

mvh Kimmo

Ja, det var ju en diskussion om detta förra året, så jag slog upp sidorna 721-725 och läste på.
En Öberg fil från 1947-1975 är bra och en stick kniv borde ju funka.
Jänke filarna var ju Nicholson filar.


Mikael
 
Tack för tipset. Inser att jag läst dom sidorna själv en gång.
Om jag förstod det rätt så borde en nyare bacho fil vara bättre
till en stickkniv eftersom den är segare. Man får väl aldrig nånsin ge
sig ut med en slö stickkniv. Däremot så handlar det ju inte om att skära en
massa meter så slitstyrkan borde vara mindre viktig. Men om den går av så
är det riktigt kris. Så Segeheten borde vara prio 1.
Kjell
 
re

Snyggt Fredrik.
Är slidan svart till den Randall kniven så är jag rätt säker på att det är en från min samling jag sålde en gång:)
 
Jag förstår att du undrar, jag som inte ens kom ihåg att jag hade en hornkniv. Men snart har jag två:)

Fredrik
 
Kom hem från min årliga sill-resa till Blekinge. Det blev en hel del. Sillen gick till rejält!

Fina knivar som presenterats på sistone! Grattis Kimmo!

~Paul~
 

Liknande trådar


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg