Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Stort knivintresse - välj din favoritkniv
- Trådstartare dePaul
- Start datum
Opisarna ger mycket valuta för pengarna, grattis! Vilken storlek och ståltyp? Jag tycker nog att nr 9 är den mest användbara storleken, trots att de flesta prisar nr 8.
~Paul~
Det blev 4 stycken i olika smaker: No 12 INOX, No 8 Trädgårdskniv INOX, No 8 Kolstål, No 7 INOX Plommonröd.
7:an är väl favoriten så här långt. Mycket behändigt format och efter några minuter med Sharpmakern så blev den riktigt bra. Den kommer att ha ungefär samma roll som mina EKA 88r (kontorskniv, frukt och annat vardagsjox) men tar mindre plats i byxfickan trots några mm längre blad. En 8:a i kolstål måste man väl bara ha om man ska prova Opisar. Trädgårdskniven har en riktigt grym spets och är väl lite av en miniatyr "bushcrafter". 12:an är nästan lite rolig för den blir så sjukt stor när man fäller ur den. Tänkte ha den när jag grillar och för annan matprepp i det fria.
PÅ tal om Opisar så måste jag bara tipsa om det här videoklippet. En lätt galen man som testar en Opinel No 13. Måste nog ha en sån också... http://www.youtube.com/watch?v=Mz6KHl5HbNk
Bilagor
Lite before and after bilder, men jag har rätt så mycket jobb kvar att göra på huvudet innan jag tänker göra något med det. Än så länge har jag borstat lite med stålborste och dränkt den i ättika.
Vackert! Lycka till med fortsättningen.
Försök att prova så många olika yxor som du kan innan du börjar med skaftet. Vilken typ av skaft man gillar är ju väldigt personligt. Jag hade nog haft ett ganska rakt och "slimmat" skaft till den yxan och kanske runt 45-50 cm långt.
Hmm.. Vi kanske får starta en stor "yxmodifieringstråd" snart!
Det blev 4 stycken i olika smaker: No 12 INOX, No 8 Trädgårdskniv INOX, No 8 Kolstål, No 7 INOX Plommonröd.
7:an är väl favoriten så här långt. Mycket behändigt format och efter några minuter med Sharpmakern så blev den riktigt bra. Den kommer att ha ungefär samma roll som mina EKA 88r (kontorskniv, frukt och annat vardagsjox) men tar mindre plats i byxfickan trots några mm längre blad. En 8:a i kolstål måste man väl bara ha om man ska prova Opisar. Trädgårdskniven har en riktigt grym spets och är väl lite av en miniatyr "bushcrafter". 12:an är nästan lite rolig för den blir så sjukt stor när man fäller ur den. Tänkte ha den när jag grillar och för annan matprepp i det fria.
Opinel är ett måste, men jag har bara en No. 9.
Den är lagom för mig.
Mikael
Lite before and after bilder, men jag har rätt så mycket jobb kvar att göra på huvudet innan jag tänker göra något med det. Än så länge har jag borstat lite med stålborste och dränkt den i ättika.
Ser fint ut!
Mikael
Kunde trots allt inte låta bli.
Casström nr 10 "Svensk Skogskniv",
Fin kniv, vart har du fått tag på den? På Casströms hemsida finns den i bubinga och ek.
Det blev 4 stycken i olika smaker: No 12 INOX, No 8 Trädgårdskniv INOX, No 8 Kolstål, No 7 INOX Plommonröd.
7:an är väl favoriten så här långt. Mycket behändigt format och efter några minuter med Sharpmakern så blev den riktigt bra. Den kommer att ha ungefär samma roll som mina EKA 88r (kontorskniv, frukt och annat vardagsjox) men tar mindre plats i byxfickan trots några mm längre blad. En 8:a i kolstål måste man väl bara ha om man ska prova Opisar. Trädgårdskniven har en riktigt grym spets och är väl lite av en miniatyr "bushcrafter". 12:an är nästan lite rolig för den blir så sjukt stor när man fäller ur den. Tänkte ha den när jag grillar och för annan matprepp i det fria.
PÅ tal om Opisar så måste jag bara tipsa om det här videoklippet. En lätt galen man som testar en Opinel No 13. Måste nog ha en sån också... http://www.youtube.com/watch?v=Mz6KHl5HbNk
Dom är fina! Jag har bara en No8 i rostfritt som jag köpte för många år sedan utan att veta vilken klassiker jag snubblade över. Köpte den mest för att den var söt och med stil, men det är verkligen en kniv som fungerar att använda. Alla mina knivar är till för att användas och den har brännmärken i eggen efter att skurit tapet runt en borttagen elkontakt, med strömmen på...
Finns det något bra trick så att dom fungerar bättre i köket, det är ju obehandlat trä inuti där, fisk, lök och diskvatten inte bör hamna? En No12 som kock-kniv när man är på resa hade ju suttit fint!
/Andreas
Kniven var förmodligen ett testexemplar som jag fick erbjudande till att köpa.Fin kniv, vart har du fått tag på den? På Casströms hemsida finns den i bubinga och ek.
~Paul~
Grattis till 4 mycket fina knivar. Bladet har tack vare sin profil en mycket bra förmåga att få fram extrem egg på. Observera, man kan läsa på många ställen att de rostfria är tillverkade i Sandvik 12C27. Det är nästan sant. Det rör sig nämligen om M-varianten (12C27M), dvs den modifierade som KJ körde på ända fram till sammanslagningen med Frosts.Det blev 4 stycken i olika smaker
efter några minuter med Sharpmakern så blev den riktigt bra. Den kommer att ha ungefär samma roll som mina EKA 88r (kontorskniv, frukt och annat vardagsjox) men tar mindre plats i byxfickan trots några mm längre blad. En 8:a i kolstål måste man väl bara ha om man ska prova Opisar. Trädgårdskniven har en riktigt grym spets och är väl lite av en miniatyr "bushcrafter". 12:an är nästan lite rolig för den blir så sjukt stor när man fäller ur den. Tänkte ha den när jag grillar och för annan matprepp i det fria.
PÅ tal om Opisar så måste jag bara tipsa om det här videoklippet. En lätt galen man som testar en Opinel No 13. Måste nog ha en sån också... http://www.youtube.com/watch?v=Mz6KHl5HbNk
De i kolstål är i ett franskt XC90. Det är ett stål som ligger mellan 1080 och 1095 i hänsyn till den kemiska kompositionen, dvs med en kolhalt på mellan 0,80 - 0,94 räknat på matrisens viktvolym i procent.
12:an är säkert kanon till matprepp men man behöver då någon typ av jämnt underlag att skära på.
Klippet med tysken har jag sett tidigare. Riktigt dråpligt .
Det finns olika sätt att behandla området runt pivotskruven. Den enklaste är att dränka greppet i lämplig reagent eller att täcka det med någon typ av epoxy. Det senare kräver att man filar ner tjockleken på insidan något, annars får man inte in bladet igen. Flex Coat borde funka också i det här fallet.
~Paul~
re
Fina opinell. Yxan blir bra ser jag Bra skaft till o det blir kanon.
Håller själv på med något helt nytt för mig. Försöker att ¨få fram ett blad med hamon osv....
Fina opinell. Yxan blir bra ser jag Bra skaft till o det blir kanon.
Håller själv på med något helt nytt för mig. Försöker att ¨få fram ett blad med hamon osv....
Det lyckas du nog säkert med,vilken sorts deg tänkte du använda?Fina opinell. Yxan blir bra ser jag Bra skaft till o det blir kanon.
Håller själv på med något helt nytt för mig. Försöker att ¨få fram ett blad med hamon osv....
re
Jag har sådant som heter eldfast lera en hink. Ska vara bra att använda till hamon säger dem
Jag har sådant som heter eldfast lera en hink. Ska vara bra att använda till hamon säger dem
Liknande trådar
Trådstartare | Titel | Forum | Svar | Datum |
---|---|---|---|---|
Stort knivintresse | Utrustning allmänt | 4 | ||
Råd om att sälja stort militärtält | Utrustning allmänt | 8 | ||
Bra led-lampa för stort familjecampingtält? | Utrustning allmänt | 28 | ||
Pannlampan med stort P? | Utrustning allmänt | 34 |
Liknande trådar
Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!
Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg