Tack Fredrik, en mycket fin kniv måste jag säga.
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Stort knivintresse - välj din favoritkniv
- Trådstartare dePaul
- Start datum
Påminn mig inte om det! Du skulle se mig dansa runt granen .Haha Paul, och det lär inte bli bättre med den stundande julen!
~Paul~
Ha,ha,själv smiter jag helst från dansen!
Julen är ju också matberedningens tid och ger många tillfällen att använda knivarna till julmaten.
Jag lägger gärna fram en hjorthornsbowie när skinkan ska skivas.
Denna bild visar min NL2 under den korta period den hade ett hjorthornsskaft med rosenkrans.
Mikael
Julen är ju också matberedningens tid och ger många tillfällen att använda knivarna till julmaten.
Jag lägger gärna fram en hjorthornsbowie när skinkan ska skivas.
Denna bild visar min NL2 under den korta period den hade ett hjorthornsskaft med rosenkrans.
Mikael
Bilagor
Påminn mig inte om det! Du skulle se mig dansa runt granen .
~Paul~
Haha kan tänka mig att det är en vacker syn!
Med tanke på de blygsamma snömängderna på förra helgens TK4-bild så kan jag nu meddela att den skånska vintern har uppgraderat "lite" i varje fall.
Tog med en kniv ut igår som legat i sin låda enda sedan den köptes. En WM1. Jag har aldrig använt den eftersom jag tyckt greppet varit för klent och kantigt undertill. Men nu har jag bestämt mig för att behålla den, skulle jag inte trivas med greppet så gör jag om det efterhand. Gjorde inte mycket annat än att tälja lite, men den skar förbaskat bra genom träet får jag säga. Och den sitter som handen i handsken i knivfickan på mina Barents Pro brallor, väldigt smidigt får jag säga. Slidan är förankrad med några dm lina i den där konstiga tryckknappen i botten av fickan (kanske någon som vet vad jag menar) och det blir en väldigt praktisk lösning. Hmm kanske skulle fotat det så man fattar.
Tog med en kniv ut igår som legat i sin låda enda sedan den köptes. En WM1. Jag har aldrig använt den eftersom jag tyckt greppet varit för klent och kantigt undertill. Men nu har jag bestämt mig för att behålla den, skulle jag inte trivas med greppet så gör jag om det efterhand. Gjorde inte mycket annat än att tälja lite, men den skar förbaskat bra genom träet får jag säga. Och den sitter som handen i handsken i knivfickan på mina Barents Pro brallor, väldigt smidigt får jag säga. Slidan är förankrad med några dm lina i den där konstiga tryckknappen i botten av fickan (kanske någon som vet vad jag menar) och det blir en väldigt praktisk lösning. Hmm kanske skulle fotat det så man fattar.
Bilagor
Det är bara att instämma,WM1 är en pärla i alla sammanhang!
Den erbjuds ju dessutom i flera versioner och prisklasser.
Vill man ha en personlig version,så går det också bra via fulltångebladet eller Thermorun modellen om tången ska vara dold.
MAW,ska Du använda Buckeye modellen eller hör den till samlingen?
Mikael
Den erbjuds ju dessutom i flera versioner och prisklasser.
Vill man ha en personlig version,så går det också bra via fulltångebladet eller Thermorun modellen om tången ska vara dold.
MAW,ska Du använda Buckeye modellen eller hör den till samlingen?
Mikael
Jag är snarare 190 cm på bredden . Trots det kör jag gärna med alla typer av knivar, även de större pjäserna. Mitt val av lämplig kniv baserar sig på den planerade användningen.
På våren blir det en del fiske och därför blir det naturliga valet en kniv som klarar diverse uppgifter där fukt kan förekomma men där också ett visst lägerliv ingår. Det blir därför gärna min Gerber A475 som följer med. Den har visserligen ett blad i M2 med förkromningen skyddar bladet väl.
På sommaren är det allra oftast en vanlig mora nr 1 i laminerat kolstål som är favoriten.
På hösten blir det diverse svampknivar som hamnar i fickan. Bilden i slutet på inlägget visar en beskärningskniv/svampkniv som jag nyligen ropade in på Trattis. Det är en Knivbolaget Eskilstuna med ett kolstålblad och valnötsgrepp:
Nu på vintern kör jag gärna med EKA 88, lätt och bekväm med ett "varmt" grepp.
Det är mycken klokskap i detta svar,som kom bort i den skojfriska stämningen.
Rostfritt vid fiske och fuktiga aktiviteter känns numera helt OK.
Det har hänt mig att en kolstålskniv blivit kvarglömd i en båt och börjat rosta.
Rostfria modeller från Mora och Fällkniven gillas,men det händer att jag tar någon fin amerikansk kolstålskniv.
Mora Nr1 i lam.kolstål är lätt att glömma bort numera,men det är ju en av de bästa slidknivarna som finns,sett till pris och funktion.
Vintertid är det kanon med "varma" skaft!
Är det kallt blir det plötsligt väldigt oviktigt med prål och flott finish.
Huvudsaken är att jobbet blir utfört och med ett minimum av värme förluster.
Mikael
Bilagor
1. Tackar ödmjukast för de vänliga orden!1. Det är mycken klokskap i detta svar,som kom bort i den skojfriska stämningen.
2. Mora Nr1 i lam.kolstål är lätt att glömma bort numera,men det är ju en av de bästa slidknivarna som finns,sett till pris och funktion.
3. Vintertid är det kanon med "varma" skaft!
Är det kallt blir det plötsligt väldigt oviktigt med prål och flott finish.
Huvudsaken är att jobbet blir utfört och med ett minimum av värme förluster.
2. Absolut. Med tanke på priset så är det konstigt att inte fler bär omkring på den här modellen.
3. Jag brukar fixa lite grillning i snön. Rätt charmigt faktiskt. 88-an är kanon att använda i dessa sammanhang. Den öppnar förpackningar, snittar korven, skär baguetten, tomaten och gurkan, samt fixar en och annan grillpinne.
~Paul~
PS Fin båge och bra bild! För att inte snacka om kniven
Julbordet ser inte så tokigt ut Mikael! Bra knivval!
~Paul~
▬▬▬
Kockniven i bakgrunden är Bark River's Chef Utility i 12c27, med 17 cm blad,2 mm rygg och convex scandislipning.
En specialare alltså och inte en vanlig flatslipad kockkniv.
Skållorna är Desert Ironwood Burl med röda vulcanfiber liners.
Det gör att den måste handdiskas och torkas av direkt,annars släpper limmet!
Men fin är den.
Mikael
Bilagor
En väldigt fin kockkniv! Ovanligt med konvexslipning. Kan tänka mig att den uppför sig exemplariskt på brädan. En sådan där Solingen-trancherkniv har jag också skräpandes här någonstans .Kockniven i bakgrunden är Bark River's Chef Utility i 12c27, med 17 cm blad,2 mm rygg och convex scandislipning.
En specialare alltså och inte en vanlig flatslipad kockkniv.
Skållorna är Desert Ironwood Burl med röda vulcanfiber liners.
Det gör att den måste handdiskas och torkas av direkt,annars släpper limmet!
Men fin är den.
Mikael
~Paul~
▬▬▬
Liknande trådar
Trådstartare | Titel | Forum | Svar | Datum |
---|---|---|---|---|
Stort knivintresse | Utrustning allmänt | 4 | ||
Råd om att sälja stort militärtält | Utrustning allmänt | 8 | ||
Bra led-lampa för stort familjecampingtält? | Utrustning allmänt | 28 | ||
Pannlampan med stort P? | Utrustning allmänt | 34 |
Liknande trådar
Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!
Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg