Ah, det perfekta köket. Har letat efter det sen tonåren, och får väl börja inse att det är en hägring även om resan dit liksom i ordspråket är det verkliga nöjet.
För att motivera mitt missbruk har jag nu flera kategorier att jobba i:
Bästa enmanskök.
Bästa flerpersonskök.
Bästa lyxkök. (När vikt kan bortses ifrån och mer bekvämlighet kan kostas på.)
Bästa minikök (för byxfickan)
Bästa lånekök. (Srryktåligt och lätt att använda).
Sen ska man ju inte glömma att vinter och sommar medför olika kök inom klasserna samt att karaktärsdrag som mest hi-tec eller mest old school eller bara mest personlighet också spelar in...
Seobserver: Ja då behöver man inte bli helt grön av avund då även om man såklart kan önska att man haft möjligheten att köpa upp ett lager när det begav sig...
Bra där! Kreativt tänk som får prylnissen att vakna när man trodde han somnat.
Jag tycker dock det saknas en kategori/dimension: Vedköket
Här kommer min lista:
1 Trangia 27 Sprit och Trangia gasbrännare - Används i princip aldrig. Men blåser det mycket är det inte dumt. Lyxkök.
1 Trangia Triangel (Används med Trangia gasbrännaren på vintern. Den har ju förvärmning.) + Trangia lägerkittel - Flerpersonerskök
1 MSR PocketRocket gaskök med Titankastrull 0,85L eller lägerkittel. Lätt och effektivt. Kokar korven på familjeutflykten.
1 Bushbuddy vedkök - Favoriten. Gör mig glad varje gång. Numera för klent för familjeutflykten. Behöver jag inte ett Wild Woodgas Stove-kök nu när familjen är stor?
1 KellyKettle 1,6L - Används mest för demonstration. Vansinnigt effektivt för att koka vatten, ca 5minuter för ett kok. Om den bara kunde smälta snö så vore den nästan användbar. Nu är det mest kul.
1 Primus No.5^1 Fotogenkök- Old School som sagt. Mysigt, men ack så ineffektivt i utomhus. Behöver en mer funktionell i ersättare i Old School-segmentet. Gärna i kombination med vinterfunktion.
1 Hemgjort ölburksspritkök - Hobbyprojekt. Tänkt som komplement till Bushbuddyn. Svårt att klå den låga vikten. Ersatt av:
1. Caldera Cone spritkök med 0,6L titankastrull - Enmanskök. Härlig skapelse. Funktionellt, effektivt och lätt. För kortare turer är det svårt att slå den låga vikten. Drar grymt lite sprit. Brännaren funkar till Bushbuddyn. Kokar kaffet på dagsturerna. Med lite teknik kan man även laga ravioli direkt ur burken med det.
Old School segmentet är det som lockar mest just nu. Man MÅSTE väl ha ett Svea 123? Jag har ju inget bensinkök. Ett utpräglat mysigt Old School vinterkök för två skulle också vara kul. Några tips?