Man är ute och fiskar en hel dag. Den uppdragna fångsten läggs efterhand i medhavd plastkasse och mår säkert inte så bra i värmen. Hur gör ni för att den ska vara i bra skick när man väl kommer hem? Rensar den på plats, i så fall så fort den är uppdragen eller väntar tills fisket är slut? Eller har det någon betydelse om man väntar tills man är hemma igen efter en lång dag?
Någon skillnad på söt- och saltvattensfiske när det gäller hållbarheten på fångsten. Det finns kanske arter som är känsligare i detta hänseende? Många frågor och här kommer fler.
Vad använder ni till rensningen? Kniv eller rent av en ordentlig sax. Har ni med någon form av skärbräda (finns kanske någon smart som inte är för stor och tar plats) eller är ni så osmarta som jag och gör det direkt på stenarna = alltid slöa knivar som behövs slipas efter var gång.
Det där med att använda plastkasse är väl inte heller så smart. Får en känsla av att de stackarna ligger och ”kokar” i den. Finns det någon bättre förvaring. Att ha dem direkt i fiskeväskan lockar inte precis.
Som sagt många frågor. Hade varit kul att få höra hur ni gör och kom gärna med andra synpunkter.
Rensar alltid min fisk med kniv,det gäller bara att se till att den är någorlunda vass!Undvik mark kontakt med fisken,då nästan alla bakterier som hamnar på fisken och eventuellt börjar bryta ner den och gör den "sunkig" kommer från "backen".Gälarna kan vara en god ide att ta bort då de är riktiga "bakterie härdar"(dom små organismerna gillar blod)Annars brukar jag inte göra så mycket mer åt fisken förrän jag kommit hem.En hel "stängd"fisk samlar inte på lika mycket bakterier!Förvara fisken bara på ett svalt skuggit ställe så klarar den sig över en lång dag.Jag brukar linda in mina i tidnings papper.Harren kan vara ett undantag...brukar laga ordning den snarast,jag vet inte om det är så nödvändigt men så har jag fått lära mig!Mvh.Timo.
/g