Regler för att tälta i "skogen"?

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Nu flyr du från frågan, så jag omformulerar den. Hur mycket skulle du vara beredd att betala/år för att ha kvar de rättigheter i Sverige du idag har genom allemansrätten?
/Niklas

Hur mycket är du beredd att betala i tull för att kunna gå eller köra bil utanför din egen tomt? Vi säger en årlig avgift på 45000 kr låter det bra?
Sen blir det 55kr varje gång du passerar en bro eller viaduk eller rondell.
Extraavgift 100kr/timmen för att passera tätort
Extrapris på att beträda gräsmattan utanför Statoil dock
 
Skogsstyrelsens nya karttjänst "skogskartan" är mycket användbar

http://www.utsidan.se/cldoc/skogens-parlor-visar-vardefulla-skogsmiljoer.htm

Där man man b l a finna områden som är nyligen avverkade och områden som är anmälda för avverkning. Det blir ju då områden där det mer eller mindre är fritt fram att idka bushcraft

Nu får till och med jag opponera mig, bara för att en skogsägare tänkt avverka eller redan avverkat får man ju inte härja som man vill utan dennes lov.
Däremot har jag varit med om att efter markägare medgivande byggt vindskydd av granris på nyavverkad yta då granriset ju redan låg på marken. Ägaren hade ändå inte tänkt använda granriset till något. Jag kan tänka mig att flera skogsägare skulle tänka likadant då hen tagit ut det man önskar av värde, dels de hela träden men även mindre grenar kan bli fis och eldas i värmeverk numera så prata alltid med markägare innan du avser märkbart påverka något levande i naturen.

/Patrik
 
Det måste då tydligt framgå i fall för fall, vilket knappast gör idag. Istället sker det synnerligen godtyckligt.

Hur menar du att det skulle framgå från fall till fall? Och som det inte gör i dag. Jag tycker det framgår, men då kräver det kanske att man tar och läser igenom vad de olika lagarna säger inklusive förarbetena (vilket kanske är för mycket begärt).

För övrigt om man läser på lagen.nu så refereras till expropriationslagen och den specificerar vad som menas med expropriation.

Så borde det fungera i Sverige också, om ju Sverige vore en rättsstat värt namnet...

Kommer du ihåg när jag gjorde gällande att du tycker att man skall behöva tillstånd för att ens befinna sig på annans mark? Och du ifrågasatte min läsförståelse? Då kunde jag inte visa på något exlicit du hade uttryckt dig så. Det visade sig att jag läste rätt mellan raderna och det bara var en tidsfråga innan du skulle uttrycka det mer explicit.

Hur står det till med dina geografikunskaper egentligen. Robin Hood var ju varken verksam i Schweiz eller England.

Nu är det dock så att Robin Hood är en sagofigur, dvs han är hittepå, har inte existerat i verkligheten. Han har alltså inte varit verksam någonstans i verkligheten.

Däremot så förtäljer sagan att Robin Hood höll till i Sherwoodskogen och sist jag kollade så ligger Sherwoodskogen i Nottinghamshire i England.

Fel! Termen smutsgata gällde all mark, som man inte hade markägarens uttryckliga tillstånd att vara på. Även den skog som då fanns (och som åtminstone i södra Sverige var betydligt mindre areal än idag).

Du hänvisade bland annat till missgjärningsbalken och strafflagen och det är där jag kollat upp brottet (jag gitter inte sitta och läsa gammelsvenska och röna ut vad som står i Västgötalagen). Där framgick att det var just frågan om vagn över åkern som avsågs, det tydliggörs speciellt då man fick böta per hjul.

Nej, vi hade ju bl.a. lösdriverilagen, som uttryckligen förbjud folk att ha tid till att ströva fritt i markerna. De var tvungna att ha jobb. Lösdriverilagen avskaffades först 1964.

Lösdriverilagen adresserade folk som saknade inkomst och medel för sitt uppehälle, huruvida de gjorde det på allmän mark eller enskild mark verkar inte ha varit det primära. Hade du dock inkomst och medel för sitt uppehälle så var inte Lösdriverilagen tillämplig.

Helt enkelt du hänvisar till en lag som egentligen inte reglerade folks rätt att uppehålla sig på annans mark.

Nja, man drev igenom allemansrätten enligt den tidens /nazi/socialistiska ideal.

Du har hävdat det länge (omän inte att det låg nazi/socialistiska ideal bakom), men du har inte lyckats framlägga något belägg för det. Vad menar du att det var för lagar som avskaffades vid den tiden och när?

Det är det enda prejudicerade domen som finns vad gäller allemansrätten. Och den gäller specifikt skadegörelse genom stort slitage från kommersiell verksamhet. Således tar domen inte upp något om tältning...

Du hävdade att det inte fanns någon prejudicerande dom pga att det inte faller under allmänt åtal.

För det första så i den mål det är brottsligt (du har inte bemödat dig att specificera vad för brott det skulle utgöra) så faller det högst troligt under allmänt åtal. Huvudregeln är att brott faller under allmänt åtal och det är bara fall där det uttryckligen undantas från den regeln som det inte gör det (hit hör t.ex. ärekränkningsbrott, några andra brott känner jag inte till som inte faller under allmänt åtal).

För det andra spelar det inte roll att det inte skulle falla under allmänt åtal eftersom det bevisligen finns prejudicerande fall som inte uppkommit genom allmänt åtal. Du tvivlade och jag gav ett exempel - vilket visar att det finns sådana fall.

Med min slöa bil, är nog risken för hastighetsöverträdelser minimal. :) Men poängen som du väljer att missa är ju att det drabbar alla.

Nej, det drabbar ju bara dem som vill köra snabbare än vad som är tillåtet. Det är långt ifrån alla som vill det och därmed drabbar det inte alla.

Du menar alltså att pensionärer har rätt att beväpna sig hur de vill på allmän plats?

Återigen verkar läsförståelsen spela dig ett spratt. Jag hävdade aldrig det. Det jag påpekade var att knivlagen omfattar andra föremål än just bara knivar och att det är omständigheterna som avgör ifall det är brottsligt eller inte att bära dem.

Hade de inte ändrat menyn frivilligt, hade det nog blivit en kännbart vite.

Har du något belägg för det? Jag tror inte det. Det räcker ju med att googla runt för att se att det ingalunda är något unikt att någon kallar det för "negerbollar", men ingenstans ser man något om att någon har blivit straffad för det.


Suck. Man frågar efter ett exempel och du hänvisar till en 50-sidors tråd. Menar du att jag skall sitta och läsa igenom hela tråden för att kanske, eventuellt, troligen inte skall hitta vad det var du syftade på? Med tanke på track reckord på dina källor så är det ju inte speciellt givande.

Du får nog vara lite mer specifik.

Bryter man medveten mot någon lag (eller allemansrätten för den delen), brukar man kanske inte skylta med det. Men brott mot lagen sker ju ändå.

Du sitter alltså och påstår att utsidans medlemmar är brottslingar och det utan att ha belägg för det. Seriöst?


Återigen är din källa av tvivelaktigt stöd för din tes:

"Rötan orsakas av olika former av rottickor och sprids på åtminstone två olika sätt, antingen genom spridning av svampsporer från fruktkroppar från stubbar eller rötter som sprids genom luften och som infekterar nyligen färsk blottad ved,[1] eller genom att ett infekterat träds rötter har fysisk rotkontakt med ett annat träd varvid svamparnas mycel även kan infektera grannträdet.[1]"

Står ingenstans där att den orsakas av folk som går på Jämtlandstriangeln (eller flerdygnstältare för den delen). Vidare är det väl så att det inte finns speciellt mycket träd längs jämtlandsleden till att börja med (eller menar du att avsaknaden av träd där beror på att folk vandrat så mycket där?).

Var kommer nötskrikan in i det hela? Det är ju en helt annan art än lavskrika. Men det beror kanske på bristande läsförståelse?
Nötskrika https://sv.wikipedia.org/wiki/Nötskrika
Lavskrika https://sv.wikipedia.org/wiki/Lavskrika

En lapsus från min sida - stort grattis att du lyckades märka den (även en blind höna kan finna ett korn). Lavskrika skall det givetvis vara.

Och som sagt, var finns då den lagstadgade ersättningen för skogsägarens förlorade inkomster p.g.a. avverkningsförbud entligt artskyddsförordningen?

Nu var det du som gjorde gällande att det stred mot RF. Då är det väl snarare du som skall visa på att det inte gör det och inte jag. Det är med andra ord du som hävdat att det finns någon lagstadgad ersättning och då tycker jag att det borde vara upp till dig att visa belägg för det (istället för att avkräva andra för att komma med belägg för dina teser).

Och nej, du har kanske inte sagt det explicit, men läser man vad du skriver och lägger ihop ett och ett så ser man var det barkar...

Nämnda brasklapp ju infördes ju väldigt sent, efter en rejäl kohandel bland de folkvalda. Sedan är den ju minst sagt väldigt godtyckligt definierad, varför brasklappens värde är tveksamt.

Källa på det? Att det infördes väldigt sent dvs och efter rejäl kohandel. Inte för att det skulle ha speciellt stor betydelse (stycket står där inte destomindre).

Hela paragrafen är av ganska begränsat värde, och speciellt har den inte den långtgående betydelse som du vill göra gällande.

Tja, någon behöver dessvärre predika in vikten av respekt för markägaren och dess egendom. Det verkar ju på mina motdebattörer vara en stor bristvara...

Jag har inte sett speciellt mycket som tyder på att det är en bristvara, men kanske du baserar ditt påstående på icke-existerande "belägg"?

Däremot verkar din respekt för lag och rätt vara ganska bristfällig...

Mycket svammel här. Men jag får försöka bemöta svamlet med kalla fakta.

Det jag påpekade var att du (och "oldtimer") håller på och använder egna definitioner av "konfiskation" (och "unik") som alls inte stämmer överens med vad en normalt funtad person lägger för betydelse i dessa ord.

Vad syftet med det är kan man väl bara spekulera i, men jag gissar att syftet är att ge sken av att situationen är mer drastisk än vad den verkligen är. Att ursäkta sig med att man lägger annan mildare betydelse i orden ursäktar inte mycket - ni torde vara väl medvetna om att normala människor tolkar dem på annat sätt än vad ni påstår att ni lägger för betydelse i orden. När man vet att påståendet kommer att tolkas på ett sätt som inte stämmer överens med verkligheten så är det en lögn helt enkelt.

Kalla fakta är att det inte rör sig om konfiskation och att det heller inte är en speciellt unik situation. Sen att du i dina "kalla fakta" slirar på betydelsen av ord övertygar inte.

Så länge det inte kostar något för den enskilde ja, men om det plötsligt skulle kosta en rejäl slant per år då, säg 25000 kr/år? Alltså alla som vill kunna utnyttja allemansrätten under ett år får då alltså betala 25000 kr/år. Hur många skulle då lösa ett allemanskort tror du? Gratis är ju gott...

Vad skulle det vara för rättsstat där man tvingas betala 25tkr/år för att slippa brottsansvar för icke-brott eller riskera betala skadestånd för icke-skador? Det låter mer som utpressning.
 
För att det finns andra regler som styr.
Jag är helt övertygad om att det tyvärr blir fel ibland, att en enskild skogsägare kan drabbas hårt och då är det mot det protesterna ska göras. Införs ett avverkningsförbud så bör skogsägaren ersättas.
Det jag vänder mig mot är att du skriver att du inte ser någon nytta med två olika djur/växtarter.

Jag ser inte någon nytta med dessa arter. Det kom f.ö, en intressant artikel i ämnet idag http://www.skogsaktuellt.se/artikel/51925/diskuterbara-prioriteringar.html
/Niklas
 
Kvällsandakten har tydligen börjat tidigare än normal nattetid. Nåväl. Den hatande är på hugget. Det viktiga är att lära alla våra ungdomar det normala och inte lockas in i sjukdoms situationer som här. Vi måste vara på vår vakt mot stolligheter. Niking fyller därvidlag en funktion.
 
Kvällsandakten har tydligen börjat tidigare än normal nattetid. Nåväl. Den hatande är på hugget. Det viktiga är att lära alla våra ungdomar det normala och inte lockas in i sjukdoms situationer som här. Vi måste vara på vår vakt mot stolligheter. Niking fyller därvidlag en funktion.

Städa först bort stolligheterna i era egna led.
/Niklas
 
Hur menar du att det skulle framgå från fall till fall? Och som det inte gör i dag. Jag tycker det framgår, men då kräver det kanske att man tar och läser igenom vad de olika lagarna säger inklusive förarbetena (vilket kanske är för mycket begärt).

Avverkningsstoppen sker ofta på väldigt godtyckliga grunder och, framför allt, det görs ingen seriös avvägning mellan konsekvenserna för den drabbade markägaren och samhällsnyttan. Proportionalitetsprincipen tillämpas helt enkelt inte i svensk domstol.

För övrigt om man läser på lagen.nu så refereras till expropriationslagen och den specificerar vad som menas med expropriation.

Nekas markägaren att avverka sin mark utan ett öre i ersättning, så är det konfiskation av såväl virkesvärde som framtida värdetillväxt (av det nya beståndet) och därmed basta.

Nu är det dock så att Robin Hood är en sagofigur, dvs han är hittepå, har inte existerat i verkligheten. Han har alltså inte varit verksam någonstans i verkligheten.

Däremot så förtäljer sagan att Robin Hood höll till i Sherwoodskogen och sist jag kollade så ligger Sherwoodskogen i Nottinghamshire i England.

Så, du har alltså pluggat geografi sedan senast. Det var ju på tiden. Det förklarar kanske det lilla uppehållet i vår debatt :)

Å anledningen till att jag nämnde Wilhelm Tell och Robin Hood, som f.ö. båda troligtvis är sagofigurer som bygger på verkliga personer, är ju att bondeuppror mot överhetens hittepå-regler har ju funnits under lång tid. Kunde ju också nämna Nils Dacke, Daladansen, Engelbrekt Engelbrektsson, Snapphanarna m.m. om du ville ha specifikt svenska upprorsmän.

Du hänvisade bland annat till missgjärningsbalken och strafflagen och det är där jag kollat upp brottet (jag gitter inte sitta och läsa gammelsvenska och röna ut vad som står i Västgötalagen). Där framgick att det var just frågan om vagn över åkern som avsågs, det tydliggörs speciellt då man fick böta per hjul.

Det var nog betydligt mer än så som begreppet smutsgata var tillämpligt. Man får ju ha i minnet att landskapet så helt annorlunda ut än idag. T.ex. fanns det inte så mycket skog i åtminstone södra Sverige, samt att skogen då främst användes för bete. Det var alltså på den tiden man hägnade UT djuren från åkrarna, samt att man krävde att man skulle använda stenmurar istället för gärdesgårdar i trä, för att spara på den skog som fanns kvar.

Lösdriverilagen adresserade folk som saknade inkomst och medel för sitt uppehälle, huruvida de gjorde det på allmän mark eller enskild mark verkar inte ha varit det primära. Hade du dock inkomst och medel för sitt uppehälle så var inte Lösdriverilagen tillämplig.

Helt enkelt du hänvisar till en lag som egentligen inte reglerade folks rätt att uppehålla sig på annans mark.

Hur såg då arbetstiderna ut på den tiden? Fanns det någon fritid i modern bemärkelse att tala om för dåtidens medelsvensson? Nej, det gjorde det inte. Utan det var arbete från morgon till kväll 6 dagar i veckan och även de små fick hjälpa till. På den sjunde dagen, tog dessutom den obligatoriska gudstjänsten upp stor del av dagen.

De flesta reste sällan längre bort i livet än till närmsta stad. Den sociala kontrollen var mycket hård med dagens mått.

Så ingen fritid och således ingen allemansrätt utom möjligtvis för den översta överklassen. Ty sådant passade sig inte för vanligt folk.


Du har hävdat det länge (omän inte att det låg nazi/socialistiska ideal bakom), men du har inte lyckats framlägga något belägg för det. Vad menar du att det var för lagar som avskaffades vid den tiden och när?

Vi kan ju börja med lagen om 8 timmars arbetsdag inom industrin, som beslutades 1919 https://sv.wikipedia.org/wiki/Åttatimmarsdagen Den gällde dock inte jordbruket, som då sysselsatte majoriteten av den arbetsförda befolkningen.

Det var först nu som arbetarna fick lite fritid och då gällde det att aktivera dem. Föreningslivet började blomstra i hela landet och fritidsutredningen kom 1938 fram till att allemansrätt borde instiftas.

Du hävdade att det inte fanns någon prejudicerande dom pga att det inte faller under allmänt åtal.

För det första så i den mål det är brottsligt (du har inte bemödat dig att specificera vad för brott det skulle utgöra) så faller det högst troligt under allmänt åtal. Huvudregeln är att brott faller under allmänt åtal och det är bara fall där det uttryckligen undantas från den regeln som det inte gör det (hit hör t.ex. ärekränkningsbrott, några andra brott känner jag inte till som inte faller under allmänt åtal).

För det andra spelar det inte roll att det inte skulle falla under allmänt åtal eftersom det bevisligen finns prejudicerande fall som inte uppkommit genom allmänt åtal. Du tvivlade och jag gav ett exempel - vilket visar att det finns sådana fall.

Så, det finns alltså ETT enda prejudikat som över huvud taget berör allemansrätten och det prejudikatet nämner inte ens tältning...

Hade det varit allmänt åtal, borde det väl ha funnits en massa prejudikat vid detta laget. Istället så är det i praktiken vilda västern som gäller och det är som jag tidigare påpekat väldigt svårt att få fast de skyldiga. Ta bara exemplen tiggarläger och bärplockarläger, som du hävdar faller under allmänt åtal. Samhället gör inte ett dyft, mer än att skicka viten till drabbade markägare för tiggarnas och/eller bärplockarnas nedskräpning. Det är alltså markägaren som får driva ett enskilt åtal, om det ska hända något.

Nej, det drabbar ju bara dem som vill köra snabbare än vad som är tillåtet. Det är långt ifrån alla som vill det och därmed drabbar det inte alla.

Jo, det drabbar alla, inte minst kostnadsmässigt för anläggandet av vägbulor och andra farthinder, samt uppsättandet av vägkameror m.m. Finns det t.ex. någon endaste hastighetskamera som ens betalar sig självt?


Har du något belägg för det? Jag tror inte det. Det räcker ju med att googla runt för att se att det ingalunda är något unikt att någon kallar det för "negerbollar", men ingenstans ser man något om att någon har blivit straffad för det.

Många mörkhyade personer anser i alla fall uttrycket "negerboll" vara direkt kränkande och då lär diskrimineringsombudsmannen snabbt bli inkopplad och driva fallet. Å tänk efter hur många säljer specifikt "negerbollar" istället för "chokladbollar" idag? (Att sedan många "ariska" svenskar fortfarande använder ordet "negerboll" i privata sammanhang hör ju inte hit).

Suck. Man frågar efter ett exempel och du hänvisar till en 50-sidors tråd. Menar du att jag skall sitta och läsa igenom hela tråden för att kanske, eventuellt, troligen inte skall hitta vad det var du syftade på? Med tanke på track reckord på dina källor så är det ju inte speciellt givande.

Du får nog vara lite mer specifik.

Du ville ha ett exempel på låst tråd p.g.a. urspårad debatt. Jag gav dig ett sådant exempel.
/Niklas
 
Du sitter alltså och påstår att utsidans medlemmar är brottslingar och det utan att ha belägg för det. Seriöst?

Ja

Återigen är din källa av tvivelaktigt stöd för din tes:

"Rötan orsakas av olika former av rottickor och sprids på åtminstone två olika sätt, antingen genom spridning av svampsporer från fruktkroppar från stubbar eller rötter som sprids genom luften och som infekterar nyligen färsk blottad ved,[1] eller genom att ett infekterat träds rötter har fysisk rotkontakt med ett annat träd varvid svamparnas mycel även kan infektera grannträdet.[1]"

Står ingenstans där att den orsakas av folk som går på Jämtlandstriangeln (eller flerdygnstältare för den delen). Vidare är det väl så att det inte finns speciellt mycket träd längs jämtlandsleden till att börja med (eller menar du att avsaknaden av träd där beror på att folk vandrat så mycket där?).

Så du menar på allvar att det är bara marken som slits och inte några rötter eller grenar? Kan du bevisa det på vetenskapliga grunder, har du nog många priser som väntar :)

Nu var det du som gjorde gällande att det stred mot RF. Då är det väl snarare du som skall visa på att det inte gör det och inte jag. Det är med andra ord du som hävdat att det finns någon lagstadgad ersättning och då tycker jag att det borde vara upp till dig att visa belägg för det (istället för att avkräva andra för att komma med belägg för dina teser).

Och nej, du har kanske inte sagt det explicit, men läser man vad du skriver och lägger ihop ett och ett så ser man var det barkar...

Saxat från RF 2§15 (lagen.nu):
"Den som genom expropriation eller något annat sådant förfogande tvingas avstå sin egendom ska vara tillförsäkrad full ersättning för förlusten. Ersättning ska också vara tillförsäkrad den för vilken det allmänna inskränker användningen av mark eller byggnad på sådant sätt att pågående markanvändning inom berörd del av fastigheten avsevärt försvåras eller att skada uppkommer som är betydande i förhållande till värdet på denna del av fastigheten."

Så får jag inte avverka ett avverkningsmoget skogsbestånd, så tvingas jag ju i praktiken avstå den delen av fastigheten och den nuvarande markanvändningen (skogsodling) omöjliggörs. Då skall full ersättning betalas ut enligt RF 2§15.

Hela paragrafen är av ganska begränsat värde, och speciellt har den inte den långtgående betydelse som du vill göra gällande.

Så du tycker att vi ska strunta i grundlagen så länge den inte tjänar dina egna syften? Grundlagen måste givetvis stå över all annan lag. Annars är det ju ingen grundlag.

Jag har inte sett speciellt mycket som tyder på att det är en bristvara, men kanske du baserar ditt påstående på icke-existerande "belägg"?

Däremot verkar din respekt för lag och rätt vara ganska bristfällig...

Du kan ju börja med att respektera grundlagen, som ju ska vara överordnad all vanlig lag...

Det jag påpekade var att du (och "oldtimer") håller på och använder egna definitioner av "konfiskation" (och "unik") som alls inte stämmer överens med vad en normalt funtad person lägger för betydelse i dessa ord.

Vad syftet med det är kan man väl bara spekulera i, men jag gissar att syftet är att ge sken av att situationen är mer drastisk än vad den verkligen är. Att ursäkta sig med att man lägger annan mildare betydelse i orden ursäktar inte mycket - ni torde vara väl medvetna om att normala människor tolkar dem på annat sätt än vad ni påstår att ni lägger för betydelse i orden. När man vet att påståendet kommer att tolkas på ett sätt som inte stämmer överens med verkligheten så är det en lögn helt enkelt.

Kalla fakta är att det inte rör sig om konfiskation och att det heller inte är en speciellt unik situation. Sen att du i dina "kalla fakta" slirar på betydelsen av ord övertygar inte..


Kalla fakta är ju att det rör sig om konfiskation. Enligt grundlagen ska då full ersättning betalas ut, men det skiter myndigheterna högaktningsfullt i.

Låt mig också påpeka att det är ca 2/3 av beståndets totala värdetillväxt under hela omloppstiden (80-150 år), som plötsligt fryses inne. (Ca 1/3 av det ackumulerade virkesvärdet har förmodligen redan tagits ut i tidigare gallringar). Så det är inga kaffepengar direkt för den drabbade markägaren.

Vad skulle det vara för rättsstat där man tvingas betala 25tkr/år för att slippa brottsansvar för icke-brott eller riskera betala skadestånd för icke-skador? Det låter mer som utpressning.

Samma rättsstat som tvingar dig att betala 1000-lappar/år i fordonsskatt för rätten att köra din bil t.ex. Eller som tvingade bl.a. mig till knappt ett år i slaveri (a.k.a. militärtjänst).

Dessutom var det inte fråga om att slippa brottsansvar, utan att betala för att kunna nyttja det vi i dag kallar allemansrätten. För gratis är ju gott, men kanske inte nödvändigtvis tillräckligt gott om man måste betala för sig.
/Niklas
 
Nån som har tips på en skog att tälta i , tänkte runt Tidaholm-trakten kanske i närheten av Munkatorp Sörtorp nånstan? Vill pröva bushcraft med min Bear Grylls-kniv.
 
Hur mycket är du beredd att betala i tull för att kunna gå eller köra bil utanför din egen tomt? Vi säger en årlig avgift på 45000 kr låter det bra?
Sen blir det 55kr varje gång du passerar en bro eller viaduk eller rondell.
Extraavgift 100kr/timmen för att passera tätort
Extrapris på att beträda gräsmattan utanför Statoil dock

Gäller det alla så är det väl ok, bortsett från att hela Sverige då lär stanna illa kvickt...

Samma pris för cyklar och femdubbla priset för bussar och spårbunden trafik i tätorten bara...
/Niklas
 
Du har säkert fått frågan förut Niking, men av intresse, hur många frilufsare tror du att du har i din skog under ett år?

Jag skulle gissa att majoriteten av alla markägare i Sverige ALDRIG sett en frilufsare på sina marker. Det är mycket skog som är otillgänglig för privatpersoner, svårt att komma till med kollektivtrafik eller svårt att hitta någonstans för bilen att stå.

Att tro att ett par vandrare som slår upp ett tält en natt i din skog ger dig en kännbar ekonomisk påverkan, ja det är hysteriskt om något. Då gör nog en kanin större åverkan på dina marker, sorry.
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
david_k Töfsingdalen i januari - framkomlighet och regler? Allmänt om friluftsliv 9
Almgren Vilka regler gäller egentligen för helikopter? Allmänt om friluftsliv 19
Benetoft Tälta på camping - säkert? Allmänt om friluftsliv 44
Fiskens Hur nära bostaden får man tälta? Allmänt om friluftsliv 143
Kornelia Tälta med nyfödd Allmänt om friluftsliv 13
mryang Hemestra i tält hela vintern Allmänt om friluftsliv 22
Westshark Nästa resa Allmänt om friluftsliv 0
Cyrus Tälta på Galterö Allmänt om friluftsliv 11
Johes Vägnära tältplats och myggläge (2020) kring Ramundberget Allmänt om friluftsliv 4
Göran_ Tälta i Västra götaland, Bohuslän eller Dalsland. Allmänt om friluftsliv 0
Angode Tälta - Utan camping Allmänt om friluftsliv 4
mariasavstrom Tälta vid sjö, utan vandring, Stockholm/Södermanland Allmänt om friluftsliv 2
Thunder91 Tälta i Jotunheimen Allmänt om friluftsliv 9
Askel Tälta på Ivö (Ej campingplats)? Allmänt om friluftsliv 1
coupas Jag vill ta ett tåg, gå 5-6 kilometer och sedan tälta 1-2 nätter Allmänt om friluftsliv 8
Perplex Tälta i björnrik terräng Allmänt om friluftsliv 8
filipjonsson Tälta sydöstra Skåne? Allmänt om friluftsliv 7
Still Alive Tälta i djup snö Allmänt om friluftsliv 4
Fabrikörn Straff för att tälta i naturreservat? Allmänt om friluftsliv 81
Naturmullen Tälta ute på isen? Risker, tankar och frågor! Allmänt om friluftsliv 16
anders71 Tälta i Lysekil? Allmänt om friluftsliv 1
Nitsson Plocka blåbär och tälta söder om Vättern Allmänt om friluftsliv 7
k_å Vart ska vi tälta en natt i Sälen? Allmänt om friluftsliv 1
easker Tälta i Stockholm? Allmänt om friluftsliv 10
blappobla Tälta nära bilvägar kring Sognefjorden? Allmänt om friluftsliv 5
Awe101 Skogsområden i Skåne för att tälta med eld och dyl Allmänt om friluftsliv 11
AgnetaG Tälta i fjällen med hund - björn? Allmänt om friluftsliv 14
Escodobe Tälta på Gotland Allmänt om friluftsliv 2
Andersgustav Tälta i åskväder Allmänt om friluftsliv 34
AnteÅ Snorkla o tälta runt Härnösand Allmänt om friluftsliv 0
suzett85 Tälta kring linköping Allmänt om friluftsliv 5
miksjo Tälta på toppen av keb på vintern? Allmänt om friluftsliv 31
jessica hjelmhagen Tälta i Göteborgstrakten Allmänt om friluftsliv 2
miaz tälta i frankrike? Allmänt om friluftsliv 1
majsofi Tälta med spädbarn? Allmänt om friluftsliv 7
Anna86 Tälta på västkusten Allmänt om friluftsliv 4
Charli28 Får man tälta på stranden? Allmänt om friluftsliv 18
Ann-Cathrine Få vägbeskrivning till tappad mobil i skogen? Allmänt om friluftsliv 25
turep Rör med lock i skogen Allmänt om friluftsliv 3
friluftsbruden Känna sig säker i skogen? Allmänt om friluftsliv 36
turep Skyltar på L-balk i skogen Allmänt om friluftsliv 7
Jimsson Toalett i skogen med barn Allmänt om friluftsliv 24
TROY GARNER Gamla bilvrak i skogen Allmänt om friluftsliv 51
Börner Filmporträtt om att flytta ut i skogen Allmänt om friluftsliv 61
Mirke komma ut i skogen Allmänt om friluftsliv 8
krokben Bo i skogen under sommaren Allmänt om friluftsliv 4
Still Alive Terrängkörning i skogen Allmänt om friluftsliv 177
SeekOut Sova ensam i skogen Allmänt om friluftsliv 168
onegear Frukost i skogen Allmänt om friluftsliv 17
nermander Scam i skogen? (Anklagad för vedstöld bara för man kör med släp) Allmänt om friluftsliv 9

Liknande trådar


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg