Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Ostabil är den inte men som lla andra brännare så måste den vindskyddas vid blåst för att inte bli extremt oeffektiv. Jag är extremt nöjd med min som kokar vattnet snabbare än något jag haft tidigare.
fixar stabiliteten och till vindskydd funkar ryggsäcken bra för mig, men man lär sig snabbt läsa terrängen. Leta efter bra rast och matplats respektive övernattningsplas. Köket funkar kanon.
//J
Har också PR funkar jättebra, kör även med MSR:s teflonbelagda kokkärl, inte det lättaste men funkar bra till matlagning.
OBS! Jag värmer inte bara frystorkat, jag skrev matlagning!
Testade Pocket Rocket under en vandring, men bytte tillbaks til min gamla brännare. Användningsområdet styr som alltid vad som är bäst. Pocket Rocket och motsvarande ger en svetslåga som kokar upp vatten snabbt. Vill man även göra annat än koka upp vatten tycker jag denna brännartyp, som sprider lågan över större yta, är väsentligt bättre:
Kan gälla grötkok, eller exempelvis laga fisksoppa:
Jag kokar mannagrynsgröt varje morgon och har aldrig haft problem med fastbrännd gröt eller liknande.
Visst! Lågan skall vara lågt ställd men annars finns det ju risk för överkok.
//Peter
Har också PR funkar jättebra, kör även med MSR:s teflonbelagda kokkärl, inte det lättaste men funkar bra till matlagning.
OBS! Jag värmer inte bara frystorkat, jag skrev matlagning!
Pocketrocket är bra och snålt men jag är trött på att leta stabil plats att ställa det mellan grästuvorna och att alltid ha koll på det så det inte välter.
Jag sällar mig till de lyriska rösterna om PR. Billigt, lätt, enkelt, allt jag önskar av ett gaskök. Inga större nackdelar, tycker inte det är spec ostadigt. Vindskydda som sagt, men det gäller ju alla kök utom built-in, t ex trangia
Ska man laga torrmat på fjällvandringen, så är det kanon, även om man får se till att man ställer upp det vindskyddat. När jag vill ha mer 'matlagning' än 'uppkokning' och vikten inte spelar så stor roll så föredrar jag Trangia med gas.