Snabmakaroner var det. Jag vill inte ha pasta som behöver koka i 10 minuter
Det är ju det som är nudlarnas fördelar:
1. De är portionsförpackade
2. De går snabbt och enkelt att tillaga
3. De är goda att äta utan några extra tillbehör
För att få de fördelarna så är jag beredd att offra lite grann av nyttigheten och priset, jag kan alltså acceptera att de är lite dyrare och lite onyttigare än annan mat.
Men att det är lite onyttigare och lite dyrare betyder inte att det är oätligt och svindyrt. Det är helt klart billigare än t.ex. Real (som många äter).
jag förstår att många käkar snabbnudlar men jag kan inte fatta hur man kan försvara det som människoföda..
REAL turmat, kycklinggryta 59:- för ett halvt kilo mat:
Innehållsförteckning: ris, kycklingfilé, tomatpuré, vetemjöl, lök, morötter, grön paprika, soyaolja, socker, köttbuljong, sojasås, vinäger, salt och kryddor.
Näringsvärde/100g torrvara:
1760 KJ
420 kcal
15g protein
14g fett
58g kolhydrater
snabbnudlarna behöver vi inte ens ta fram siffror för, det finns redan i denna tråden och andra.
Jag vill bara veta en sak, jämför du en komplett måltid med ett paket snabbnudlar, alltså en lunch med lagad mat är jämförbart med ett paket snabbnudlar.. om så är fallet då förstår jag om du tycker att det är ok att små barn röker o sniffar lim, din verklighetsuppfattning är fullständigt upp åt väggarna.
sedan så jämför du med snabbmakaroner, det är du som pratar om dom, inte jag.. jag tycker inte det är ett bra alternativ.
Det gör jag inte heller, fettet i såväl pastasåsen som jag refererade till samt Blå band torrmat lär vara härdat fett (på pastasåspåsen stod det uttryckligen att den innhöll härdat fett, men sen vet man ju inte om all fett i påsen är härdat fett).
VEM är det som inte kommer med fakta? Du har inte redovisat varken näringsinnehåll, tillagningstid eller pris för de måltidsförslag du rekommenderar.
måste jag tala om för dig hur lång tid det tar att koka pasta så har vi allvarligare problem än snabbnudlarnas vara eller icke vara.. närningsinnehållet i pasta finns redoviast i länkar i den här tråden, finns ingen anledning att skriva samma sak igen.
Nej, jag jämför makaroner med sås med nudlar med kryddpåse. Ingen enorm skillnad. Jag försöker jämföra det som folk äter. Jag känner igen som sitter och äter makaroner med lite olja och basilika. Folk som äter makaroner och ketchup finns det rätt många (studenter brukar de kallas). De äter också snabbnudlar i stor mängd.
då är dom studerande dumma i huvudet..
men jag känner ingen som äter snabbnudlar, jag har däremot italienska vänner som med stor behållning äter pasta med lite olja och kryddor.. det beror väl på ens umgänge, dom du hänger med lever på ketchup och halvfabrikat, dom jag känner har andra behov..
Ah! DÄR har vi pudelns kärna? Du anser att all pulvermat är oätlig? Gäller det även frystorkat då?
Så egentligen är det inte nudlarna som är oätliga, det 95% av all mat som finns i affärerna som är oätlig?
ok, nu försvarar du hela snabbmatskulturen vilken håller på att ta livet av männskligheten.. för det första så vet jag inte vilka affärer du och dina vänner handlar i men jag handlar inte i affärer som säljer 95% snabbmat och halvfabrikat.. i dom affärer jag handlar i finns frukt, grönsaker, kött och en massa produkter som inte är förtillagat..
jag vet hur verkligheten ser ut och jag vet att man inte kan komma undan allt.. det har inte heller någobn betydelse om man käkar transfetter under några friluftsdygn per år men faktum kvarstår, snabbnudlar är inte fullgott som måltidsersättning, den enda närning som finns kommer från transfetter vilket gör den oduglig som människoföda.. turmaten jag visade ovan är i alla fall en komplett måltid som är fullgod som måltid.. det bästa är naturligtvis att torka själv, det är billigast, godast och har bäst närningsinnehåll.
Jag kan inte se att du presenterat några fakta alls.
Här kommer lite fakta
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=14400&epslanguage=SV
"EFSA drog också slutsatsen att det inte finns tillräckligt med vetenskapligt stöd för att säja om transfetter ökar risken för cancer, typ 2 diabetes eller allergier. Forskarna anser inte att det finns stöd i den vetenskapliga litteraturen att uttala sig om det är någon skillnad i farlighet mellan naturliga transfetter i mejeri och kött och industriellt framställda transfetter."
http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=3040209
http://www.stop-trans-fat.com/
http://www.dagensmedicin.se/debatt/2007/03/06/sverige-bor-driva-ett-stop/index.xml
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=21525&epslanguage=SV