Giftige skjell?
Jeg bruker å plukke en del skjell på fjære sjø når jeg er på steder der det er skjell. Her jeg bor har jeg en fire-fem steder som har godt med skjell (men det forteller jeg INGEN, så det så). De som skal til Norge kan sjekke denne siden http://matportalen.no/Emner/Giftig_blaaskjell der det er link til varsel for skjell i Norge. Jeg prøvde linken der til skjellvarselet i Danmark og Sverige, men den fungerte ikke. Den norske fungerte.
Noe annet som også er godt men som ikke mange spiser er de sjøsneglene som krabber rundt på steiner i strandkanten. Som barn kalte vi dem bare for "kokkelurer", jeg vet ikke hva de egentlig heter. Man bare koker dem som vanlige skjell, og pirker ut innholdet med en synål eller noe annet skarpt. De er nydelige. Hvis man slår et hull i toppen mot en stein el.l så kan man enkelt suge tomt skallet. Anbefales, smaker reker og blåskjell, god tyggefølelse.
Jeg bruker å plukke en del skjell på fjære sjø når jeg er på steder der det er skjell. Her jeg bor har jeg en fire-fem steder som har godt med skjell (men det forteller jeg INGEN, så det så). De som skal til Norge kan sjekke denne siden http://matportalen.no/Emner/Giftig_blaaskjell der det er link til varsel for skjell i Norge. Jeg prøvde linken der til skjellvarselet i Danmark og Sverige, men den fungerte ikke. Den norske fungerte.
Noe annet som også er godt men som ikke mange spiser er de sjøsneglene som krabber rundt på steiner i strandkanten. Som barn kalte vi dem bare for "kokkelurer", jeg vet ikke hva de egentlig heter. Man bare koker dem som vanlige skjell, og pirker ut innholdet med en synål eller noe annet skarpt. De er nydelige. Hvis man slår et hull i toppen mot en stein el.l så kan man enkelt suge tomt skallet. Anbefales, smaker reker og blåskjell, god tyggefølelse.