• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Mitt ljuva 70/80-tal

Jag tror inte vilse i pannkakan går att diskutera utan att göra intrång i minst 500 ståuppares upphovsrätt.

Men röka och göka i varje gathörn. Jag tänker på automaterna med cigaretter och de lite mindre automaterna med gummin som satt fastskruvade på husfasaderna. Nån som kommer ihåg vilka märken det var? Commerce kanske? Nils Adamsson? Jag var något för liten för att riktigt lägga den informationen på minnet. Annars kan det vara lätt att tro att småttingar som en själv i förtid skulle ledas in på fördärvets bana, men inte en spänn gjorde man av med. Automaterna bara fanns där och man var väl och kollade nån gång. Mer var det inte. Veckopengen gick istället till en sån, en sån, en sån, nej vänta, en sån istället--och så två såna. Hockeysnus! "Hockeypulver" heter det visst numera. Chokladcigaretter! Genialt! Vilket moralpaniskt PK-samhälle det bidde. Snart åker väl--usch och fy och fel signaler--lakritspiporna också.
 
Vilse i pannkakan

Håkan K; sa:
Och när ska vi diskutera Vilse i pannkakan? (Som jag gillade, men ändå tyckte var lite otäckt)

Jag var och tittade på Staffan Westerberg då han framförde "Vilse i pannkakan 2000".
Det skulle väl vara en slags ursäkt enligt någon recencent, men som Staffan själv utryckte sig: "Har jag förstört din barndom kan jag förstöra din medelålder också".

Vilse i pannkakan - alla gillar att hata den.

/Ulf
 
Säger som Storpotäten, putt putt putt putt putt!

Men visst fanns det ljuspunkter i barnamörkret, allt Astrid Lindgren fick ur sig exempelvis. Snacka om ruter i den källingen, hon fick till och med regeringar i svaj med sina sagor.

/ G
 
tigertamjaren; sa:
Säger som Storpotäten, putt putt putt putt putt!

Men visst fanns det ljuspunkter i barnamörkret, allt Astrid Lindgren fick ur sig exempelvis. Snacka om ruter i den källingen, hon fick till och med regeringar i svaj med sina sagor.

Tror jag tyckte bäst om Staffan & Bengt... men 5 myror var ju inte illa, den sänds väl fortfarande?

/Ulf
 
helsike gubbar,

hàr stressar jag som en blàdâre för att hinna med planet, och sà kommer ni in pà de riktiga godbitarna!

Barnprogrammen och smârgàsautomaterna!

Ville, Valle och Viktor: hur kom det sig att vi, den mest propaganda-attackerade generationen i modern efterkrigshitoria, ej blev kommunister hela bunten?

Ännu ett bevis pà att vi gàr vàr egen väg!

Mvh / Masse
 
tigertamjaren; sa:
Riktiga gentlemen kör enkelskott i kaliber 12,7! ;)

/ G

host.. host.. Lilla hjärtat, pratar vi vapen och gentlemen så är det bara en typ av vapen nämnligen den klassiska dubbelstudsaren.. Vill man ha en dubbelstudsare med stil så ,måste vi lämna det kalla norden och bege oss till de regniga öarna där Holland&Holland tillverkas.. H&H gör en riktig gentlemana bössa med fjong, en H&H Royal Double Rifle cal .700 Nitro Express... Du som e lite afrika kille vet väl att en storviltsjägare utan en H&H är som en fotograf utan en Hasselbladare!!
 
Re: Barndom

Raskesven; sa:

Humle och Dumle var nästan före min tid till och med, men nog tusan var jag med i Televinken-klubben! Tyvärr handlade allt om att man skulle kolla vänster-höger-vänster innan man gick över en bilväg och annat som man ytterst sällan tillämpade på vår gata där hockeymålen stod uppställda året runt och bilarna fick tuta för att komma förbi.

/ G