Ja du har rätt depaul Det är kanske en fördel, men dagens stål är så bra att att dom tål ganska mycket. personligen tycker jag att en fullflat eller convex skär bättre rent ergonomiskt. Och man kan bryna ett blad längre innan man behöver tunna ut bladet. Kan vara bra om man är ute i bushen en längre period. En zero egg går ju att få grymnt vass men nackdelen är att den blir slö fortare och den tål inte så mycket. Men som sagt sånt här är ju personligt och man ska ha som man tycker är bäst.
Peter jag har en kompis som bor i Tolskepp (visst bodde du i Skärblacka) Han har en liknande kniv som han sa att nån i blacka gjort . Den var gjord i stål från tuggknivarna i flistuggen från bruket och dom brukar vara gjorda i chipper ett mycket bra verktygsstål. Det håller skärpan bra och är nog lite mer lättbrynt än rostfritt. Jag ska höra med Falken vem han var.
Seved
Jo jag bor i blacka, hör av dig om du kommer på nåt.
peter