Hej!
Jag är ny på vintertältning och bensinkök. Har så smått testat nya Omnifuel-köket hemmavid och fick väldigt stora lågor vid förvärmningen. Har tänkt att man vill kunna laga mat i absiden, framförallt i blåsigt väder, men med så stora lågor känns det inte som någon bra idé med närheten till tältduken. Finns det några erfarenheter här? Går kanske bra bara man ser till att släppa ut mindre bensin till förvärmningsfilten? 2 sekunder som rekommenderas gav rejäl låga som också brann betydligt längre än 40 sekunder som manualen sade.
Hur gör ni?
För övrigt känns vindskyddet till Omnifuel lite som ett skämt, hur använder ni det? En tjockare typ av aluminiumfolie som vecklas ut och - trycks ner i snön, eller vad? Känns som det lätt borde blåsa bort, men har inte provat på fjället än.
Jag är ny på vintertältning och bensinkök. Har så smått testat nya Omnifuel-köket hemmavid och fick väldigt stora lågor vid förvärmningen. Har tänkt att man vill kunna laga mat i absiden, framförallt i blåsigt väder, men med så stora lågor känns det inte som någon bra idé med närheten till tältduken. Finns det några erfarenheter här? Går kanske bra bara man ser till att släppa ut mindre bensin till förvärmningsfilten? 2 sekunder som rekommenderas gav rejäl låga som också brann betydligt längre än 40 sekunder som manualen sade.
Hur gör ni?
För övrigt känns vindskyddet till Omnifuel lite som ett skämt, hur använder ni det? En tjockare typ av aluminiumfolie som vecklas ut och - trycks ner i snön, eller vad? Känns som det lätt borde blåsa bort, men har inte provat på fjället än.