Maten & spriten
Ja, hon provianterade på många ställen (som Kurt berörde) och ansåg att man aldrig behövde ha med proviant för mer än en vecka. Hon förtecknade också maten, men nu har jag inte artikeln här, så det får anstå. Beträffande spriten så angavs ingen mängd; jag fyllde på med en liter för att få ett jämförbart värde för vår tids standardturer (en vecka, all matlagning på köket). Jag tror att hon ofta lagade mat över eld, det gjorde man nog förr.
Lars
nermander; sa:Sen blev jag ju lite nyfiken på maten... 5 kg per vecka och 7 veckor....? Eller provianterade hon på vägen? Och vad hade hon för mat? Det måste ju gått åt en del sprit till matlagningen, rymdes all den spriten verkligen i den lilla lätta flaskan hon hade? Eller lagade hon en massa mat över öppen eld?
Ja, hon provianterade på många ställen (som Kurt berörde) och ansåg att man aldrig behövde ha med proviant för mer än en vecka. Hon förtecknade också maten, men nu har jag inte artikeln här, så det får anstå. Beträffande spriten så angavs ingen mängd; jag fyllde på med en liter för att få ett jämförbart värde för vår tids standardturer (en vecka, all matlagning på köket). Jag tror att hon ofta lagade mat över eld, det gjorde man nog förr.
Lars