Jag som inte är ute på längre turer än ca en vecka bryr mig inte så mycket om minsta lilla energivärde. Jag är liksom många andra inte speciellt matlagningskunniga i annat än det enklaste. Och tillägg avskyr jag de färdigpackade frystorkade turmåltiderna - magen tycker verkligen inte om de...
Så jag kör med alternativen olika pastarätter (oftast knorrs spagetteria) och ölkorv eller potatismos och ölkorv! Ska på kommande veckoturen på Sörmlandsleden för första gången prova wild chips istället för ölkorv - mums! I tillägg så har jag lite kryddor med mig och en massa gott godis.
Frukost är mest bröd med tubost och en kopp te, medan lunchen består mest av pulvermjölk med musli eller hallonkräm (pulvervarianten).
Mina matpåsar per dag brukar vara från 800 g till ca 1000-1100 gram. Jag är 192cm lång och väger ca 105 kg så det krävs en del, men jag är inte stor i maten. Jag skulle självklart på en lägre tur mera anpassa maten så att jag inte saknar något väsentligt. Men lättare mat än så (för mig alla fall) är nog väldigt svårt att få till.
Jag använder c-vitaminbrus som smak till det renade vattnet och då vet jag att jag får i mig extra c-vitaminer. Jag har provat en del hemtorkat och tycker det är ett bra och smart alternativ, om än lite väl tidskrävande att få till.
/Andreas