Jag brukar fuska ordentligt men det blir väldigt bra ändå, prövat på rätt många luncher och middagar ute i naturen, med olika konstellationer av matgäster:
Smet: Kungsörnens pannkakspulver. Blandas med vatten i Nalgene för omskakning eller titangryta med spork, båda funkar bra.
"Fläsk": Använder bacon istället, godare med lite röksmak. Valfritt förslutet paket.
Sylt: Bob Lingonsylt på flaska.
Ovanstående setup är enkel att frakta och klarar vanlig rums/utomhustemperatur rätt många dagar.
Först steker man baconet på lagom varm låga, så att fettet smälter i pannan och köttet blir lite krispigt.
Sen är det bara att hälla på smeten, ganska tjockt lager.
Först stekning på halvhög värme för fin gyllenbrun stekyta, sedan lägre värme så att smeten längst upp hinner stelna. Vändning medelst kast upp i luften är snyggast men annars får man lirka åt sidan och flippa över försiktigt om man inte vill riskera att sabba mästerverket.
Äts ur stekpanna och/eller kåsa med massa sylt på.
Fördjäkla gott, nu blev jag hungrig, tur det är torsdag, får bli ärtsoppa & pannkakor tror jag.
Smet: Kungsörnens pannkakspulver. Blandas med vatten i Nalgene för omskakning eller titangryta med spork, båda funkar bra.
"Fläsk": Använder bacon istället, godare med lite röksmak. Valfritt förslutet paket.
Sylt: Bob Lingonsylt på flaska.
Ovanstående setup är enkel att frakta och klarar vanlig rums/utomhustemperatur rätt många dagar.
Först steker man baconet på lagom varm låga, så att fettet smälter i pannan och köttet blir lite krispigt.
Sen är det bara att hälla på smeten, ganska tjockt lager.
Först stekning på halvhög värme för fin gyllenbrun stekyta, sedan lägre värme så att smeten längst upp hinner stelna. Vändning medelst kast upp i luften är snyggast men annars får man lirka åt sidan och flippa över försiktigt om man inte vill riskera att sabba mästerverket.
Äts ur stekpanna och/eller kåsa med massa sylt på.
Fördjäkla gott, nu blev jag hungrig, tur det är torsdag, får bli ärtsoppa & pannkakor tror jag.