Grattis, du har världens bästa expeditionskök kvar att upptäcka .
...i lådan eldas vad som är brännbart...finns i många versioner, undertecknads favorit är brusversionen, men med hatt är den tystare.
//J
Jaha, optimus hiker, säg det då?!
Frågan gällde ju vad du gör om köket haverarar, typ att pumpen faller i bitar eller att det går hål på tanken, köket faller ner i en glaciärspricka eller tjuvar snor det, spela roll!
Vad gör du då?
Vintertältar du på kalfjället är det SVÅRT att hitta bränsle!
Köket är i det läget en direkt förutsättning för att få i sig både mycket av den mat man har med sig och givetvis vätskan! Särskilt viktigt om du är mer än en rejäl dagsetapp från civilisation
Då börjar det bli farligt!
Därför tycker jag det är motiverat att ha med sig minst två kök, och då har man ej heller samma problem att hålla två rätter varma samtidigt
Ontopic:
Koka det som tar längst tid först, ställ undan där det håller sig rätt varmt med lock på. Koka nästa rätt färdig, värm på den första grytan och servera! Ris/Pasta funkar bra att låta dra i varmt vatten.. Så grytmysare is the shit!