Dan, tack för den fina beskrivningen! Men blire int lit bättre me en nypa salt och kaffeost i?
Osten kan jag inte uttala mig om, har aldrig testat. Saltet däremot... salt kaffe är inte särskillt gott... men det är inte helt osaltat kaffe heller.
Låter kanske konstigt men sommartid i fjällen när man kokar kaffe på vatten från en jåkk så innehåller vattnet en viss mängd salt och mineraler som krävs för att kaffet ska smaka bra. Vintertid däremot när man använder smält snö så är situationen en annan. Det man får då är nästan att likna vid destillerat vatten, fritt från salt. Kaffe på destvatten är inte gott. Alltså behöver man släppa i ett par korn (inte en nypa) salt i pannan för att få en normal salthalt = gott kaffe.
Slutsats: frost - rattmuff på.... förlåt.. det gällde något annat ;-)
Slutsats: smält snö använd salt. Vatten från jåkk inget tillsatt salt
Ha de' ///Claes
Nygårdhs irrfärder i Fjällen