När man som kommunaltjänsteman med vissa sublima friluftsintressen läser om era metoder att behandla denna ädla dryck får det mig att vattnas i munnen. Så efter en hård dag på jobbet kommer jag att damma av den sotiga pannan och montera ihop köket och brygga kaffe på diskbänken hemma...
Har för övrigt fått lära mig att man ska puttra kaffet till dess att allt skum försvunnit, det kräver sitt tålamod men gott blir det...därefter klarar man drycken genom att hälla en skvätt friskt fjällvatten i pannan. Vet ej om detta fungerar med kommunalt vatten från Viskan.
För att utveckla frågeställningen så kan man börja fundera på vattnets påverkan. Spelar vattenkvaliteten in på kokkaffesmaken? Kaffet smakar aldrig så gott som på fjället...
Har för övrigt fått lära mig att man ska puttra kaffet till dess att allt skum försvunnit, det kräver sitt tålamod men gott blir det...därefter klarar man drycken genom att hälla en skvätt friskt fjällvatten i pannan. Vet ej om detta fungerar med kommunalt vatten från Viskan.
För att utveckla frågeställningen så kan man börja fundera på vattnets påverkan. Spelar vattenkvaliteten in på kokkaffesmaken? Kaffet smakar aldrig så gott som på fjället...