Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Fryst viltkött, hållbarhet
- Trådstartare JohnnyL
- Start datum
Släng åt rävarna!
Länge
Det håller länge, har ätit älgkött som är flera år gammalt.
utan märkbar kvalitetsförsämring.
Det är ju ingenting som blir farligt i frysen så det är ju bara att prova.
Smakar det bra, då är det bra.
Tycker man det smakar dåligt och man börjar noja får man väl slänga.
Det enda jag sett är att om det är "dåligt" förpackat börjat frystorka och det ser ju inte så aptitligt ut.
/ATW
Det håller länge, har ätit älgkött som är flera år gammalt.
utan märkbar kvalitetsförsämring.
Det är ju ingenting som blir farligt i frysen så det är ju bara att prova.
Smakar det bra, då är det bra.
Tycker man det smakar dåligt och man börjar noja får man väl slänga.
Det enda jag sett är att om det är "dåligt" förpackat börjat frystorka och det ser ju inte så aptitligt ut.
/ATW
Kokar man te,x soppa blir det en simmig sak....detta är ren bullshit och påstå att köttet håller flera år i frysen för sån frys är inte uppfunnen ännu"
Luleå, jag anser att du far med osanning här. Jag vill inte förminska din upplevelse av gammalt viltkött, den är säkert sann och kan bero på flera orsaker. Men generellt som flera redan påpekat går det utmärkt att äta viltkött från frysen om styckdelen är välpackad och relativt fettfri och om frysen har hållit minst -18oC hela tiden.
Styckdetaljer med fett på och relativt fettspäckat kött som gris kan härskna i frysen. Du märker ganska kort tid in i upptiningen av din köttbit om fettet härsknat eller ej. Det är på intet sätt farligt men smakar såklart illa. Viltkött innehåller dessutom en fettsammansättning som inte är så benägen att härskna (jämfört med smör eller nötter tillexempel)
Vore det min köttbit så skulle jag tina den försiktigt i kylen och lukta på den. Och luktade den inte provokativt skulle jag tillaga, äta o inte heller tveka att bjuda in andra att dela maten med mig
Styckdetaljer med fett på och relativt fettspäckat kött som gris kan härskna i frysen. Du märker ganska kort tid in i upptiningen av din köttbit om fettet härsknat eller ej. Det är på intet sätt farligt men smakar såklart illa. Viltkött innehåller dessutom en fettsammansättning som inte är så benägen att härskna (jämfört med smör eller nötter tillexempel)
Vore det min köttbit så skulle jag tina den försiktigt i kylen och lukta på den. Och luktade den inte provokativt skulle jag tillaga, äta o inte heller tveka att bjuda in andra att dela maten med mig
Var och en får ju göra som dom vill men för mig går gränsen kring 1 år i frysen.
Om den var fräsch från början, är lufttätt förpackad och haft stabil temperatur i frysen så borde det vara lugnt. Har ätit flera år gammal (vilt)stek många gånger.
Har det blivit ordentligt med frost innanför plasten, eller om man kan se frysbränna på köttets yta, eller om den styckats/packats i ett garage av nån jag inte har fullt förtroende för med såna grejer, och därefter legat i över ett år så ger jag det till hunden istället..
Har det blivit ordentligt med frost innanför plasten, eller om man kan se frysbränna på köttets yta, eller om den styckats/packats i ett garage av nån jag inte har fullt förtroende för med såna grejer, och därefter legat i över ett år så ger jag det till hunden istället..
Jagar själv och är inte i behov att äta gammal kött utan frysen fylls på med nytt kött varje höst.
Om man läser här så är det nog inte så vanligt att man lagrar mer än ett år:
https://www.livsmedelsverket.se/glo...ba1a-6cc4-4b0c-9309-ef49364a6eec&_t_hit.pos=1
/Patrik
https://www.livsmedelsverket.se/glo...ba1a-6cc4-4b0c-9309-ef49364a6eec&_t_hit.pos=1
/Patrik
Liknande trådar
Trådstartare | Titel | Forum | Svar | Datum |
---|---|---|---|---|
Skaldjur bytes mot viltkött | Jakt | 0 |
Liknande trådar
Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!
Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg