Friluftsmat som ej behöver småkoka!

För att spåra tillbaka lite grand på ämnet: hur pass stor är en enkel portion Wildlife? Är en dubbel till två pers eller bara en stadig middag för en?
 
MLind; sa:
För att spåra tillbaka lite grand på ämnet: hur pass stor är en enkel portion Wildlife? Är en dubbel till två pers eller bara en stadig middag för en?
Hur mycket mat man vill proppa i sig är ju individuellt. Men jag är inte direkt liten i maten, och tycker Wildlifes portioner är bra tilltagna. Enkelportion räcker bra för en, och dubbelportion räcker bra för två.

Raskesven
 
Bra basmat som ej behöver koka är couscous. Bara att koka upp vatten, tillsätta couscousen och låta stå under lock i fem minuter. Klar att ätas. Ska något annat värmas så låt det koka upp i vattnet, men det behövs då något mera vatten. Till en normalportion couscous behövs endast 0,75 dl vatten.
 
alternativ

Real Turmat är dyrt, dyrt, dyrt.

Av Spaghetterian, de svenska sorterna, är det väl
bara bolognesen jag riktigt gillar. Tack för tips
om kortare tillagning!

På min senaste tur i Frankrike/Italien använde
jag Barillas treminuters plus Blå Bands vegetariska
färssåser, mättande så det förslår. Tog väl
lite mer vatten än det stod på påsen, blandade
spaghettin i såspulvret, kokade upp, småkokade fyra
minuter.

När jag behövde proviantera upptäckte jag
att Knorrs soppåsar fungerar utmärkt, koktid
återigen c:a 4 minuter. Koka upp, strö i
vermiceller (t ex cheveux d'ange, änglahår),
låt puttra fyra minuter.
Av obegriplig
anledning är svenska Knorrpåsar betydligt mindre,
en del har ofattbara koktider och en del kräver
rentav tillsatser av mjölk, vilket är lite extra
krångel, man behlöver väl ett extra kärl då
till att blanda mjölken.

Blå Bands soppor är i rimligare portioner, men återigen
krävs mjölk.

Potatismos kräver endast uppkok. Kinesnudlar
klarar sig med 2-3 minuter. Själv sparar jag
gas på morgonen - muesli kräver inget kok
och kaffet, 3-4 dl, går på nolltid.
 
Re: alternativ

marmotta; sa:
...och en del kräver
rentav tillsatser av mjölk, vilket är lite extra
krångel, man behlöver väl ett extra kärl då
till att blanda mjölken...

Jag brukar blanda mjölkpulvret direkt i kastrullen, utan att först gå omvägen över att blanda pulvret i vatten. Funkar utmärkt, beräknar ca 2 matskedar mjölkpulver per dl mjölk i receptet.

/p-a
 
Varfår man tag på dessa färdigblandade pastapåsar från Knorr?? Verkar ju som ett trevlig tillskott i menyn.
 
KlasseJ; sa:
Varfår man tag på dessa färdigblandade pastapåsar från Knorr?? Verkar ju som ett trevlig tillskott i menyn.

Jag har köpt min senaste laddning i två livsmedelbutiker
i Linköping (SPAR), på lite undanskymd plats.
Undras om produkten kanske är på
väg ut?
För några år sen hittade jag underbara sorter i Frakrike, nu senast inget alls.
I Italien verkar man numera satsa på Knorrs Risotteria.
Sverige?
 
Re: Pastapåsar

millamill; sa:
...Knorrs pastapåsar med både pasta och sås i påsen...funkar utmärkt att bara riva av kanten, hälla i kokande vatten och vik ihop/förlut påsen...bara å äta direkt ur påsen

Har testat detta nu och det fungerar ju utmärkt! Skönt att slippa disken. :) 2 lite större gem är smidigt för att återförsluta ordentligt. (Så påsen klarar en vältning). Efter ca 25 min. var innehållet fortfarande rejält hett, hade jag inte trott..
 

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg