alternativ
Real Turmat är dyrt, dyrt, dyrt.
Av Spaghetterian, de svenska sorterna, är det väl
bara bolognesen jag riktigt gillar. Tack för tips
om kortare tillagning!
På min senaste tur i Frankrike/Italien använde
jag Barillas treminuters plus Blå Bands vegetariska
färssåser, mättande så det förslår. Tog väl
lite mer vatten än det stod på påsen, blandade
spaghettin i såspulvret, kokade upp, småkokade fyra
minuter.
När jag behövde proviantera upptäckte jag
att Knorrs soppåsar fungerar utmärkt, koktid
återigen c:a 4 minuter. Koka upp, strö i
vermiceller (t ex cheveux d'ange, änglahår),
låt puttra fyra minuter.
Av obegriplig
anledning är svenska Knorrpåsar betydligt mindre,
en del har ofattbara koktider och en del kräver
rentav tillsatser av mjölk, vilket är lite extra
krångel, man behlöver väl ett extra kärl då
till att blanda mjölken.
Blå Bands soppor är i rimligare portioner, men återigen
krävs mjölk.
Potatismos kräver endast uppkok. Kinesnudlar
klarar sig med 2-3 minuter. Själv sparar jag
gas på morgonen - muesli kräver inget kok
och kaffet, 3-4 dl, går på nolltid.