Hahahaha
Ja, gott folk! Den här tråden tog en vändning som inte jag hade kunnat ana när jag startade den. Lidl rör helt enkelt upp känslor.
Nåväl, jag testade en påse Risotto med kyckling hemma och kan bara konstatera att smaken var inte mycket att göra något väsen av. Det smakade i princip ingeting, så jag förstår rekomendationen om extra krydda tidigare i denna tråd.
Så tittar jag på innehållsförteckningen och hittar följande:
långkornigt ris, maltodextrin, smakförstärkare E621 (mononatriumglutamat, biverkningar: Beteendestörningar som paranoia, djup depression, extrem vrede, Epileptiska anfall (petit mal), Fosterskador, Försenad tillväxt, Har orsakat hjärnskador hos alla 14 djurarter som testats med ämnet, Hormonstörningar, Koncentreras i moderkakan och utsätter fostret för dubbla koncentrationen som modern har!, Konvulsioner, Kvinnlig sterilitet, Leverskador, Nervcellsförstörelse, Svåra allergiska reaktioner, Ögonskador kristalliseras på näthinnan, Övervikt.), E 631((Dinatriuminosinat) och E 627 (Dinatriumguanlyat), biverkningar: Farligt för barn och ungdom och dem som lider av podager, njurbesvär, andra symtom som kräver undvikande av purines.), salt, socker, curry, hönskött, vegetabilisk olja, ärtor, hönsfett, potatisstärkelse osv osv
Totalt innehåller rätten 22 ingredienser varav E 621 är en.
Kollar igenom de andra påsarna jag har, Wildlife Hungarian Beef and Noodles innehåller E 621, Adventure Food Biff Satay innehåller E621, alla Knorrs Spaghetteria innehåller mononatriumglutamat vilket är E 621.
Jag tar här högtidligt tillbaka vad jag tidigare sa i denna tråd:
"Om vi äter mat som inte har högsta kvalitet under en kortare tid så bör väl kroppen kunna ta hand om tillsatserna som vi stoppar i oss."
Finns det friluftsmat som inte är farlig? eller måste man helt enkelt tillverka själv?