Jag kommer inte att köpa en kylbox för 4000 för att skydda gastuber från värme. De är säkert jättebra men jag tycker inte det ä är värt pengarna. En för 400 funkar tillräckligt bra.
Nu avsågs det kanske inte att man köper kylbox för 4 papp för att förvara gasflaskor, utan tex. matvaror och annat. Med kompressor-box kan du också kyla ned saker - även frysa ned saker och det också tämligen snabbt då kylkapaciteten är rätt avsevärd och peltier-kylboxarna blir närmast löjliga i jämförelse i avseende kylförmåga (och i avseende strömförbrukning)
Och det är skillnad mellan kylbox och kylbox även för 400:-
Peltier-versionerna kan man i stort sett skita i, de bara tömmer bilbatteri för rätt lite och blek mängd kyla.
Försök istället att hitta en riktigt välisolerad stor box med blåst skum i väggarna för samma pengar och inte versioner med löst ilagda frigolit-skivor med stora glipor i skarvarna (om de har något sådant alls längre idag, nu verkar det snarare vara en innervägg och yttervägg utan något alls i fyllning)
Med typ 8-10 frysta isklampar i sig (därför bör den vara av lite större typ) så kan det hålla kylan anständigt i 2-3 dygn för lite känsliga matvaror. Gör man överdrag/täcke i aluminium-folie som värme/räddningsfilt med aluminiumlager så kan man öka på tiden en bit till då värmeinstrålningen är en stor faktor för uppvärmningen av innehållet i en kylbox då dessa inom IR och värmestrålningsområdet är näst intill genomskinliga och nästan agerar som ett växthus med varmt bakom 'glasen'
Många lock till kylboxar har ingen isolering i sig alls utan bara två väggar, och där kommer en stor del av värmen igenom - en utvecklad paj-form eller aluminiumfolie ovanpå som solskydd kan reducera värmeinflödet klart märkbart och därmed längre förvaringstid för en given mängd kylklampar - klär man hela boxen (även botten) i aluminium-folie så ger det ännu längre tid då värmeinstrålning från sidan är ganska så märkbar där också.