Jag är ganska grön vad gäller knivar. Jag kan använda en kniv och jag kan vässa den till godkänd skärpa. Något jag däremot inte har någon som helst koll på är utformning av bladet, val av stål till olika knivtyper och eggform/vinkel.
Därför undrar jag, varför ser de olika knivarna ut som de gör och vilka fördelar ger det?
De olika knivtyperna jag funderat över är:
Survival
Allround
Hunter
Bushking/queen
Fiskekniv
Jag kan de grundläggande skillnaderna mellan rostfritt stål och kolstål men jag skulle gärna lära mig lite mer ingående om för och nackdelar om vissa ståltyper.
Eggformer har jag ingen koll på alls så där tar jag emot alla råd jag kan få.
MVH Felix
Därför undrar jag, varför ser de olika knivarna ut som de gör och vilka fördelar ger det?
De olika knivtyperna jag funderat över är:
Survival
Allround
Hunter
Bushking/queen
Fiskekniv
Jag kan de grundläggande skillnaderna mellan rostfritt stål och kolstål men jag skulle gärna lära mig lite mer ingående om för och nackdelar om vissa ståltyper.
Eggformer har jag ingen koll på alls så där tar jag emot alla råd jag kan få.
MVH Felix