Ja det ska bli intressant att se vad du får för svar, det finns ju många olika typer av bränslen som kan användas i friluftskök.
Men eldar du med ved, så kan du inte undgå gnistor, åtminstone när du tänder.
Ja det ska bli intressant att se vad du får för svar, det finns ju många olika typer av bränslen som kan användas i friluftskök.
Men eldar du med ved, så kan du inte undgå gnistor, åtminstone när du tänder.
Tango,
Jag tycker inte alls att frågan är jämförbar, men tack för din input.
Som jag skrivit, omdöme och försiktighet kommer man långt på, och att elda när det är snustorrt känns osäkert, oavsett metod.
Precis som du skriver borde det dock isf gälla ALLA fritidskök, även det älskade gamla trangiaköket.
Fritidskök ÄR dock tillåtna även vid förbud. Så frågan är var gränsen för ett fritidskök. Ingen verkar veta och vedkök döms av vissa ut eftersom det är mer av en nischprodukt? Söliga spritkök borde vara förbjudna också isf, och gas det enda alternativet som är ok. Men spritköket lever kvar eftersom det använts så länge...det var ju trots allt bättre förr, eller hur?
Tänk också på att eldningsförbud gäller i reservat etc, oberoende av om det hällregnat i en månad. Min intention är inte att använda NÅGOT kök mitt i torrt gräs efter lång torka...tror någon det har ni missuppfattat frågeställningen .
Hej. Tydligt att det behövs förtydligande från myndihetshåll.Det är ju lätt att se att där det råder eldningsförbud i USA, så är gaskök fortfarande normalt tillåtna, men alla vedkök, inklusive de som förgasar ved är förbjudna:
https://backpackinglight.com/forums/topic/25112/
http://gossamergear.com/wp/drought-fire/2
http://www.pcta.org/discover-the-trail/backcountry-basics/fire/
Men eldar du med ved, så kan du inte undgå gnistor, åtminstone när du tänder.
Bra poäng. Förutsatt att gasköket ej vält är det lättast att släcka, helt klart.En annan tanke kan ju också vara att det går snabbare att släcka lågan ett gaskök jämfört med ett vedeldat kök.