Flera friluftsskribenter har klagat över att havregrynsgröt blir trist i längden, en har t o m beskrivit hur han dumpat flera veckors portioner. Ett sätt att göra gröten mera rolig ur upplevelsesynpunkt är att blanda flera sorter av flingor och frön, torkad frukt och honung samt lite olja.
Maler man blandningen med mixern och breder sen ut den till en jämn smet i en långpanna på ett bakplåtspapper, är det sen en lät sak att klippa till lagom portionsbitar, packa dem i individuella plastpåsar och ta med till matpackningen. Lägger man dem i blöt kvällen innan, kan man korta koktiden en hel del.
Sannorlikt mår magen inte sämre av lite större variation heller.
Go tur
Maler man blandningen med mixern och breder sen ut den till en jämn smet i en långpanna på ett bakplåtspapper, är det sen en lät sak att klippa till lagom portionsbitar, packa dem i individuella plastpåsar och ta med till matpackningen. Lägger man dem i blöt kvällen innan, kan man korta koktiden en hel del.
Sannorlikt mår magen inte sämre av lite större variation heller.
Go tur