Äta kol från brasa vid diare.

Kanske inte så passande att reka rökt ål med tanke på att den nästan är utrotad.

Jag har inte rekat den, reka är väl ändå kort för rekognoscera?

Dessutom finns det industriell produktion av ål, merparten av den svenska produktionen går till Tyskland. Så det så. Saxat från http://www.livsmedelssverige.org/djurhallning/djurhallning_fiskodling.htm:

"Ålodling sker genom uppfödning av vildfångad ål. Idag finns tre odlingar i Sverige. Odlingen kräver mycket energi eftersom den sker med utfodring och i ca 25-gradigt vatten. Vattnet återanvänds för att begränsa uppvärmningskostnaden. "

Liknande odlingar finns också i resten av Europa, där den kan bedrivas energieffektivare pga. varmare klimat.
 
[Nästan alla människor ligger åt det hållet. En av de små hemligheter ;-) om människan som avslöjas under medicinstudier. Och det är ju utmärkt!

Uäck!!!

"Nästan alla" är nog en för stor generalisering, skulle nästan tro att det bara är du av människorna som luktar på skiten och slickar ren fisringen.


peter
 
Det medvetna och det omedvetna

I busken är det lätt att iakta sina soldater, de flesta slänger ett getöga och att inte lukta skulle betyda att de upphörde andas.....nejdu Peter de flesta gör det nog omedvetet, för visst finns det tabun och gränser...... SASare och andra i fryspåse samlare blir lärda att värdera det...

Tyska fjölar av äldre modell var ju gjorda för studier innan spolning!

Men tvärförnekande säger även det en del.........
;-)
 
I busken är det lätt att iakta sina soldater, de flesta slänger ett getöga och att inte lukta skulle betyda att de upphörde andas.....nejdu Peter de flesta gör det nog omedvetet, för visst finns det tabun och gränser...... SASare och andra i fryspåse samlare blir lärda att värdera det...

Tyska fjölar av äldre modell var ju gjorda för studier innan spolning!

Men tvärförnekande säger även det en del.........
;-)

Jo, men soldater lyder bara order från överordnade, och ett 'systemfel' kan snabbt etableras när man slutat tänka.


peter
 
Senast ändrad:
Uäck!!!

"Nästan alla" är nog en för stor generalisering, skulle nästan tro att det bara är du av människorna som luktar på skiten och slickar ren fisringen.


peter

Ursäkta? Vad är det här för påhopp? Vadå slicka rent?

Fråga vilken kirurg eller allmänläkare som helst som har till dagligt arbete att fråga
patienterna om utseendet på deras avföring. Folk vet det! Men det är ofta tabu att
tala om detta med andra än sin doktor.
 
Jag är oftast kock på fjällexpeditionerna och då är det obligatoriskt att rapportera färg och konsistens på sin avföring till kocken. Inte stött på någon hittills bland bekanta till familjen som hängt med som ifrågasatt detta eller kommenterat det som någon konstigt.

Om man aldrig kollar på sin avföring hur skall man då veta hur man mår?
 
Ursäkta? Vad är det här för påhopp? Vadå slicka rent?

Fråga vilken kirurg eller allmänläkare som helst som har till dagligt arbete att fråga
patienterna om utseendet på deras avföring. Folk vet det! Men det är ofta tabu att
tala om detta med andra än sin doktor.

Folk? Vad är det för folk som kollar sin avföring? Du eller andra?

Jag är oftast kock på fjällexpeditionerna och då är det obligatoriskt att rapportera färg och konsistens på sin avföring till kocken. Inte stött på någon hittills bland bekanta till familjen som hängt med som ifrågasatt detta eller kommenterat det som någon konstigt.

Om man aldrig kollar på sin avföring hur skall man då veta hur man mår?

Nej, men det är skillnad att göra det på anmodan. Har jobbat med livsmedelspaketering (nåja, kakor) och då fick vi lämna salmonellaprov, inget konstigt.

Mår? Kan man se i avföringen hur man mår??? WOW, är det bättre än att känna efter? Det tar upp till 3 dagar innan fast föda passerat tarmsystemet, och färg och konsistens är väl mest beroende av vad man stoppar i sig?


peter
 
Senast ändrad:
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
lapplisa Äta av naturens skafferi !!! Överlevnad 10
moore Äta fisk vid en nucleär förorening Överlevnad 0
MTB Äta lavar Överlevnad 30

Liknande trådar


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg