Nu är Fjällfararnas Hall of Fame i Grövelsjön invigt
Det var en högtidsstund på STF Grövelsjöns fjällstation i lördags när Fjällfararnas Hall of Fame invigdes med bandklippning och tal.
Av: ulindh
I lördags invigdes Fjällfararnas Hall of Fame i Grövelsjön där alla som genomför Fjällfararnas Vita eller Gröna Band kommer att få sitt namn uppsatt.
Inför invigningen och bandklippningen som dagen till ära var vitt och grönt så talade både Charlie Ekberg, platschef på Grövelsjön och Niclas Bentzer sportchef samt "bandets" grundare och eldsjälar Annica och Torkel Ideström.
Platschef Charlie Ekberg
Annica och Torkel klipper banden
Torkel och Annica tillsammans med sportchef Niclas Bentzer
Här är några av de som fått sitt namn i Hall of Fame
Annica och Torkel kom på idén till Fjällfararnas Vita & Gröna band när de 1997 gjorde sin expedition "Sverige runt" och tog sig för egen maskin runt Sveriges gränser. De åkte skidor från Treriksröset ner till Grövelsjön för att sedan ta cykel ner till Svinesundsbron, där startade de paddlingen HBB, Havspaddlarnas Blå Band. I Haparanda tog de återigen cykeln för att sluta cirkeln vid Treriksröset. När de var ute och paddlade Blå Bandet föddes idén till att det borde finnas ett grönt och vitt band också för den svenska fjällkedjan. så de tog saken i egna händer och såg till att det blev av.
Sedan 2010 när de startade upp Fjällfararnas Gröna & Vita band så har närmare 80 personer genomfört något av banden, vilket innebär att de tagit sig över 130 mil från Grövelsjön till Treriksröset eller tvärtom på ett icke motoriserat sätt.
Till Fjällfararnas Vita & Gröna band
Lappljung som just nu blommar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Vandringsleder Gruvbergsleden, Bollnäs kommun
- Fjällvandring Nammásj norrifrån?
- Fjällvandring Nödsändare, bra eller dåligt?
- Fjällvandring Att fjällvandra själv - risker eller inte?
- Fjällvandring Gissa position
- Skidor allmänt Första längdskidorna till barn- vad ska jag tänka på
- Vandringsleder Bilder från din senaste tur (ej i fjällen)
- Fjällvandring Oledat från Kutjaurestugan mot norska gränsen