Maya Gurung kommer på Sverigebesök i sommar
Maya Gurung från Organisationen Seven Summits Women i Nepal kommer på Sverigebesök i sommar och guidar två expeditioner till Kebnekaises sydtopp. Maya vill tillsammans med sitt team sprida budskap för att stärka kvinnors utveckling och självständighet genom bergsport och friluftsliv.
Av: ulindh
Maya Gurung från Organisationen Seven Summits Women i Nepal kommer på Sverigebesök i sommar och guidar två expeditioner till Kebnekaises sydtopp i samarbete med The Search ® Adventures. Maya Gurung har tillsammans med sitt team bestigit varje världsdels högsta topp och samtidigt spridit budskap för att stärka kvinnors utveckling och självständighet genom bergsport och friluftsliv.
2018 ser ut att bli ett rekordår för svensk turism och fjäll-näring. Sedan september förra året har Kebnekaises fjällstation varit helt fullbokad för denna sommarsäsong, men 20 sängar hann bokas innan det var helt slutsålt.
I ett stolt samarbete med organisationen ”Seven Summits Women” från Nepal kommer nu årets expedition, som blir den 9.e i ordningen att ske med fokus på att marknadsföra Nepal som äventyrsdestination samt arbetet med att stärka kvinnors självständighet och utveckling genom äventyrsturism, bergsport och friluftsliv.The Search ® Adventures bjöd in Maya Gurung att arbeta tillsammans på Kebnekaise, föreläsa om hennes egen kamp som flicka från landsbygden till att i maj 2008 stå på toppen av Mount Everest, världens högsta berg.
Den 25 juli landar Maya Gurung i Sverige och tillsammans med Fredrik Hermelin och Ram Silwal ägare till The Search ® Adventures leder hon två fullbokade turer i sommar. När programmet skickades ut under våren 2018 blev de fullkomligt nerringda och på bara ett par timmar hade de sålt 43 platser av 20. Mer än två tredjedelar av gruppen är tjejer/kvinnor som älskar äventyr och som ser fram emot denna unika upplevelse.
Tillsammans sätter de den svenska och nepalesiska flaggan högst på Kebnekaises högsta topp.
Läs mer
Forumdiskussioner
- Fjällvandring Nödsändare, bra eller dåligt?
- Fjällvandring Gissa position
- Vandringsleder Bilder från din senaste tur (ej i fjällen)
- Fjällvandring Nammásj norrifrån?
- Vandringsleder Gruvbergsleden, Bollnäs kommun
- Fjällvandring Att fjällvandra själv - risker eller inte?
- Fjällvandring Oledat från Kutjaurestugan mot norska gränsen
- Fjällvandring Ritsem - Álitoajvve - Márggo vägval