I lördags tänkte vi gå en kortare vandringsled med de två minsta barnen Jesper och Amanda och tälta på halva vägen. Men, Helena var fortfarande sjuk sen förra helgen och paddlingen. Vii gick i alla fall men sov inte över i tält. Thomas och Helena hade gått där tidigare fast en betydligt längre led. Denna slinga hette Havtornuddslingan och gick runt på en udde på Gålö naturreservat. Det var jväldigt fint väder i lördags. Solen värmde så vi cabbade ner vår lilla bil och tog oss dit.
Vi startade vid Skälåkers båthamn och vandrade längs östra stranden. Tog oss ut på en ö genom vassen och vände.
Längst ut på udden hittade vi en lägereld där vi tände på och grillade fläskfilé. Vi befann oss rätt långt ut i Stockholms skärgård. Båtarna for förbi och vi mådde bra.
Efter den långa pausen började vi att vandra upp för ett berg med vidunderlig utsikt,
sen ner till stranden, upp igen, ner till stranden 5 gånger innan vi var framme. Ungarna började bli väldigt trötta.
Nöjda och trötta kom vi tillbaka till bilen.
En underbar dag med barnen.
Ni kan se mer på vår hemsida Totalt 52 bilder från turen
www.traneving.se under Vandra med barn / Havrornsudd Gålö
Thomas Traneving
Ta med fryst fläskfilé som får tina under vandringen (brukar vara lagom).
Ha med en färdigblandad burk med kryddor (salt, peppar och grillkrydda).
Delar och snyggar till på plats.
Spetsa på en grov pinne.
Klart att grilla ;)
Mycket gott och uppskattat.
Lovar att andra medvandrare blir mäkta imponerade! ;)
Laga till ris (testa uncleBen ris portionsförpackning lagom till två personer....mindre kladd i grytan och tar bara 10 min).
Ta med pulversås typ rödvinsås som skall blandas med vatten.
Smask!
Mer mat tips hittar du på vår hemsida www.traneving.se under Tips/mat.