Att ha med färskt bröd på vandringen är en höjdare. Vi brukar ofta blanda alla torra ingredienser hemma för att sedan kunna njuta av gott nybakat bröd vid lägerelden.
Pinnbröd är ju en klassiker som passar utmärkt att baka över öppen eld.
Pinnbröd, 8 personer
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
Blanda all torra ingredienser hemma.
Tillsätt vatten precis innan tillagning till en deg.
Annat gott matbröd är detta som ger ungefär 10 platta bröd.
Matbröd, ca 10 kakor
5 ½ dl vetemjöl
2dl vetekli
1 tsk bakpulver
3 msk mjölkpulver
1 tsk salt
3 dl vatten
Blanda all torra ingredienser hemma.
Tillsätt vatten precis innan tillagning till en deg.
Dela degen i 10 delar.
Platta ut varje del i mjölad hand till en platt kaka. Nagga med en gaffel
Grädda kakorna i en varm, torr stekpanna 3-5 min.
Vänd dem efter halva tiden.
Ät dem nygräddade.
Hoppas ni får många fina (och goda) raster vid lägerelden i sommar!
/Helena och Thomas
Tack för praktiska råd.
Annars kan man blanda i soltorkade tomater (strimlat) och oliver (strimlade). Jääääättte gott med smält smör på ;)
/H