För en tid sedan så jag TV4:as program med Tina Nordström Tina i fjällen. Vilket inspirerande program för oss mat och naturälskare, otrolig mat och vacker natur. I programmet tillagades plättar gjorda på risgrynsgröt och som ett stort fan av både gröt och plättar var jag bara tvungen att testa detta recept!
Efter en testomgång hemma bar det ut med ett nyfunnet plättjärn i gjutjärn, låt mig säga att det var lättare att steka dem hemma vid spisen, men resultatet blev fortfarande underbart.
Nedan kommer en video och receptet och testas verkligen dessa små under, så mättande!!
Ingredienser
500 gram färdig risgrynsgröt
2 ägg
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Pressa ut 500 gram färdig risgrynsgröt i en bunke.
Tillsätt två ägg.
Häll ned 1 dl mjöl och 1 tsk bakpulver.
Blanda till en jämn smet.
Klicka ut smeten i ett plättjärn eller en som små pannkakor i en vanlig stekpanna.
Vänd när ytan börjar stelna (och medelvärme är att föredra över turboeld...)
Servera med lingonsylt eller din egen favorit!