Nu när vintermörkret är som djupast kan vi behöva den där lilla extra vitaminboosten. Vad bättre då än att kombinera en C-vitaminboost i en varm dryck gjord på naturens lilla kraftpaket, nyponet.
Jag var för några veckor sedan ute på en tur och letade efter nypon och finns det nypon-år, så är det ett sådant här i söder nu. Ett överflöd av nypon, så passa på att plocka och torka dem!
I slutet av min tur kokade jag upp en kryddig dryck på nypona, toppat med kanel och apelsin, låt mig säga att det var himmelskt i slutet på en kylig dag!
Nedan följer en kort video ifrån dagen och receptet jag gjorde.
Ingredienser
5-10 Nypon
Skalet av ½ apelsin
1 Kanelstång
1 msk honung
En nya svartpeppar
0.5 liter vatten
Halvera nyponen, gröp ur kärnorna och lägg dem i en gryta.
Skala av skalet av en halv apelsin och tillsätt till grytan. Som vanligt när det kommer till apelsin, se till att inte få med för mycket av det vita då det inte smakar jätte gott..
Lägg i kanlestång, peppar och tilsätt 0.5 liter vatten.
Låt koka upp och tillsätt en msk honung.
Låt drycken sjuda i ca 10 min, låt den sedan dra någon min innan servering.
Drycken går givetvis utmärkt att göra på endast nypon, om man inte har något annat med sig. Den går också att göra på torkade nypon :)