En friluftsblogg. Friluft såsomi kängor, ryggsäckar och tält. Och lite annat också kanske.

Obotlig natur-och friluftsromantiker med förkärlek för vandring och god mat. Hundar, ryggsäckar och kängor. Också.

Användarnamn: Nyingen

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Jakt, Bär & svamp, Orientering, Löpning

Mer på profilsidan


Kategorier:


Decemberkväll i brasans sken

Elden, den värmande. Den fascinerande. Den trollbindande. Den som inbjuder till de goda samtalen och den behagliga, naturliga tystnaden. 

I måndags kväll satt jag och en god vän vid ett vindskydd längs Bergslagsleden och stirrade in i elden. Samtalade och teg. Om det lätta. Det svåra. Det roliga och det ledsamma. Ja, vi pratade om det mesta. Och ibland satt vi bara tysta.  Precis som vi brukar göra de gånger vi träffas. Precis sådär som eldens dansande lågor och glödande kol inbjuder till. 

Glöggen smakade och värmde inombords. "Lammkebaben" i de omöjliga pitabröden mättade men kvällens kulinariska höjdpunkt var naturligtvis våfflorna! Våfflor med grädde och blåbärssylt. 

Leta på loppis efter ett gammalt våffeljärn för eldstaden vet jag! Det var inte särskilt krångligt alls att göra våfflor ute. (Det var min första gång) Smeten blandas med fördel i en plastpåse och likaså kan grädden skakas tjock i en plastpåse bara man ser till att det finns luft kvar i den innan man knyter ihop den. Shaken, not stirred... :-)

Så. Juluppmaningen lyder: ta en god vän, ett våffeljärn, gå ut och gör en eld. Ät er proppmätta på våfflor i vinternatten. Samtala om livet. Se djupt in i elden och lyssna på tystnaden. Känn hur harmonin sprider sig i själen. Ta er sen an framtiden med jul- och nyårsstök med förnyad kraft och energi!

God jul!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2016-12-27 15:50   Skogstoka
Vilken bra juluppmaning! Kan hända att jag följer den, fast till nyår istället. ;)
 
Svar 2016-12-28 16:54   Nyingen
Nyår är en synnerligen bra tid för sånt. Det vet jag sen gammalt!
 
2016-12-28 16:26   68678
Förstår att det var en otroligt fin upplevelse i gemenskapens tecken och en kulinarisk upplevelse att äta nygräddade våfflor i midvintermörkret.Önskar dig en God fortsättning och ett Gott Nytt Friluftsår.
 
Svar 2016-12-28 16:50   Nyingen
Tack detsamma!!
 

Läs mer i bloggen

SOLo-vandring 2021 i Sarek och Padjelanta, del 3 – inlägget som inte blev

SOLo-vandring 2021 i Sarek och Padjelanta, del 2

Här är fortsättningen på sommarens fjälltur. Alla tre delarna är kronologiskt upplagda i stora drag, men jag använder inte den kronologiska tidslinjalen som bärande struktur i bemärkelsen att historien helt följer den. Istället är det tankar, känslor och enstaka händelser som (o)strukturerar det hela. Och vissa tidsmässiga hopp blir det ju om temat som jag skriver om hör hemma på mer än en plats rent tidsmässigt. Det var helt enkelt roligare att skriva så här den här gången... så håll till godo.

Tjärdoft och aluminiumbåtar

SOLo-vandring 2021 i Sarek och Padjelanta, del 1

Högt över fjällen flyger en ko
hon flyger långt bort, där den kan finna ro

där västvinden sjunger sin eviga sång
som avslöjar allting en gång
Den sången som sjunger om livet som det är
och att det kan slösas till ingen nytta
Högt över fjällen flyger en ko
kanske den flyger för sin tro

             -Norrlåtar (1993)


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg