Idag har jag bokat kajaker till årets Fjällbackatur. Jag ögnade därför igenom min text från förra årets tur och hittade bland annat följande avsnitt: Nej, förresten. Den SKA få ett eget blogginlägg. ;-)"
Hela blogginlägget hittar man här: http://www.utsidan.se/blogs/majjens/12398.htm Och nu ska det bli av!
När jag var 10-14 år var jag ständigt förälskad i olika hästtjejer. Det var Ingrid, Karin, Lena, Kerstin….. -Det är klassfest på lördag. Kan du sy en sån? Med den tillgången var det förstås inte så konstigt att jag hade ganska lätt att fixa tjejer… utom en sort… hästtjejerna! Det var så uppenbart: De hade inte samma behov av bekräftelse från någon kille. De visste att de behärskade saker som ytterst få killar gjorde. De sände ut någon sorts trygghetskänsla som andra tjejer saknade. Jag kände en stor beundran för deras förmåga att tämja dessa jättelika varelser som jag var i det närmaste dödligt rädd för. Tjejerna ifråga sände dessutom ut ett mycket tydligt ordlöst budskap: Du är ganska ointressant, Håkan.
Alltså började jag ljuga. Jag började påstå att jag hade tillgång till häst i Hälsingland, där vi hade en stuga. Och resultatet lät inte vänta på sig. Flera hästtjejer visade intresse! Jag njöt av mina framgångar hos tjejerna – fast egentligen njöt jag nog minst lika mycket av den avundsjuka jag kände från mina killkompisar – och lyckades ganska länge slingra mig undan att följa med till Svedens gård för att rida. Men – så kom avslöjandet. Vi var ett tiotal personer som bestämt att vi skulle ha ”hö-lade-fest” på en gård strax utanför Falun. Festen avlöpte bra ända till en av tjejerna sa: - Här finns ju hästar. Ska vi inte gå dit? Det trodde inte tjejerna på. De såg till att vi alla följde med, och väl på plats var avslöjandet ett faktum. Efter den natten var det ingen i det sällskapet som trodde att jag någonsin suttit på en häst…
Traumat har väl delvis fallit glömska, men min rädsla för hästar har suttit i… ända till den 7 juni förra året. På eftermiddagen denna dag landade vi kajakerna på Lökholmens östra strand. Där och då bestämde jag mig: Jag ska vara först framme och klappa en av hästarna.
Vad kan jag säga? Jag lyckades. Den lycka jag kände då var STÖRRE än när jag erövrade hästtjejernas tycke.
Finns det några hästtjejer på Utsidan? Njut av dessa bilder i så fall.
Närkes Naturvandrare - det är namnet på mitt företag.
Just nu är min primära verksamhet att planera leddragning och att föreslå förändringar och förbättringar (broar, vindskydd, spänger etc) för att öka tillgängligheten när det gäller friluftsliv i länets nordliga delar - främst Nittälvsdalen.
Ett andra projekt är att besöka och dokumentera samtliga gratis övernattningsmöjligheter i länet. Det handlar om vindskydd, kolarkojor, stugor, lador, grottor med mera.
För det tredje guidar jag gärna små grupper i bergslagsnatur/kultur.
Närkes Naturvandrare
c/o Håkan Friberg
Postmästaregatan 49
70378 Örebro
073 2112 466
narkes.naturvandrare@gmail.com
Jag är Fjällvandrare - såväl sommar som vinter - oftast i de nordligare fjällen. Har på senare år utvecklats från dalkrypare till "enkeltopp-letare". Paddlar havskajak en gång om året dagarna runt Kristi himmelfärd. Ger mig då och då ut på cykelsemester - främst i Sverige och i våra grannländer.
Jag tycker att det är svårt att gradera min "aktivitetsnivå". Jag är ute mycket och borde därför klassas som "röd", men är absolut inte sportig. Jag är "grön" i så måtto att jag vill ut ännu mer.
Tycker om att skriva om mina upplevelser i naturen, men är för slö (dum?) för att lära mig göra en hemsida. Glad över möjligheten att publicera på Utsidan.
Läs gärna - och kommentera - mina Artiklar (dvs vandringsberättelser) och min Blogg (se ovan). Titta också gärna in på mina bokmärken. De finns uppräknade längst ner till höger. Där försöker jag göra lite reklam för vårt lilla - men innehållsrika - landskap, Närke.
Ibland under mina vandringar får jag för mig att filma lite. Dessa filmer läggs upp på youtube där jag kallar mig utsidanmajjen:
http://www.youtube.com/results?search_filter=0&suggested_categories=19&search_query=utsidanmajjen
Vill så mycket mer än jag förmår... och tiden går...
Intressen: Fågelskådning, Friluftsmat, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Paddling, Snöskovandring, Skrivande, Släktforskning, Musik
Etiketter:
Länkar:
Maj
2022:
Maj, Augusti
2020:
Juli, September, December
2019:
April, Maj, November, December
2018:
April, Augusti
2017:
Januari, Mars, April, Augusti, Oktober
2016:
Januari, Februari, Juli, Augusti, November
2015:
Januari, Februari, April, Maj, Juli, Augusti, September, Oktober
2014:
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Augusti, September, Oktober, November, December
2013:
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, Oktober, November, December
2012:
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, November, December
2011:
Februari, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December
2010:
Januari, Februari, April, Maj, Juni, Augusti, September, Oktober, November
2009:
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December
2008:
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December
2007:
September, Oktober, November, December
Läs mer i bloggen
Långsjöleden i Tiveden
Långsjöleden och Luffaboleden hänger ihop med varandra som en 8:a där Långsjöleden utgör den övre slingan. Luffaboleden handlar till stor del om kultur. Det gör i och för sig också Långsjöleden, men först och främst handlar det här om sagolikt vacker och till stor del orörd natur som inte på något sätt är skyddad. Så var rädd om den här.
Precis som Luffaboleden utgår denna led från Röa broa mellan Askersund och Tived. Här finns en rejäl rastplats med gott om parkeringsmöjligheter. Norr om landsvägen hittar man den första vägvisaren – en pil med namn på leden samt orange färg.
Luffaboleden i Tiveden
En Tiveds-led som borde få lite uppmärksamhet: På Luffaboleden vandrar man över skogsväger, öppna marker och magiskt vackra stigar.
På senare år har arbetet med att hålla de båda lederna i skick blivit allt mer betungande och till denna vandringssäsong har man beslutat att inte längre röja den längre slingan på Luffaboleden. När jag fick reda på detta beslutade jag att vandra de båda lederna och skriva om dem för att om möjligt öka intresset för dem. Den 8 april var det dags för Luffaboleden.
Frippes fall 2022
I stort sett hela denna vandringssäsong har spolierats på grund av trasig hälsena. Jag hann med en skidtur tillsammans med Livskamrat och Kompis i andra halvan av mars, men sedan small det: Ingen havskajak, ingen fjälltur och inga bergslagsvandringar. Suck! Och jag har minst fyra månaders konvalecens kvar.
Jag har läst mycket och skrivit mycket. Bland annat har jag redigerat mina texter om Bergslagsleden. Det har ju skett en del omdragningar av vissa etapper och det har försvunnit och tillkommit en del möjligheter att få tag på vatten. Etapperna 1 - 13 är tämligen korrekta. Några bilder saknas.
Pär
Hästtjejer sägs vara chefsämnen.
Kan förstå stans hippaste mods frustration över att inte bli sedd,men man kan inte konkurrera med hästar i den åldern.
Med tiden går det bättre.
Till Per; du har verkligen hajjat det där! Passa dig noga, för det finns nog knappt något intresse som slukar så mycket tid. Oavsett väder, årstid eller mattes/husses dagsform så kräver de sitt. Men eftersom du råkar vara gift med en hästtjej antar jag att du inte kommer ifrån den andra av medaljens TVÅ baksidor: Förutom att sluka en enorm massa tid, slukar de också pengar! Och då menar jag hästarna, inte tjejerna... ;)
Jag tycker om hästar och det är en ljuvlig syn med hästarna utanför tältet!!!
Vad härligt med en morsa som kunde skapa värsta Poppstassen på ett par dagar!
/H
Annica: Även om jag tog ut svängarna rejält under mina tonår, så var jag ändå ganska långt ifrån Kenta och Stoffe i "Dom kallar oss mods". Det var väl främst utstyrseln det handlade om i mitt fall. Det var skräckinjagande nog i lilla Falun. Det fanns grannar som hade MYCKET svårt att acceptera att mina föräldrar lät mig ha långt hår. 12 år gammal släpades jag in i ett garage där en vuxen manlig granne klippte av mig en hårtofs.
Nej - jag blev faktiskt inte rädd - bara väldigt förbannad. Den granngubben fick tillbaka - länge och ofta.
Helena: Ja - morsan var grym!
Man använder hästar i psykvården för att lära människor självkänsla.
De är fantastiska på många sätt. Så kravlösa.
Vet ni förresten att det bara är fotboll som är större idrott än ridsporten i Sverige.
Klart det finns hästtjejer! Vi är ett gäng som tränar inför och planerar vår första fjällritt. På egna hästar, ska tilläggas.
Kommer att följa och inspireras av dina äventyr!
Och Östersundare är du också ser jag. Det blir fler plus i kanten. Passerade stan hem från de jämtska fjällen här om dagen. Den vistelsen kommer snart att bli innehållet i mitt kommande blogginlägg.