Inlägg för paddlingsresa runt Sverige och Norge, och kanske även lite från andra långturer

Användarnamn: friluftmagnus

Intressen:

Mer på profilsidan


Dag 92 Brandsöya - Kvalöya

Idag var det kulingvarning längs med kusten, men dagen började med att jag försökt få ut ett gruskorn som fastnat lägst in i skeddan. Men jag hade inget tillräckligt långt och smalt verktyg så det fick vara kvar.

 Det var blandat regn och sol på förmiddagen och vinden var fullt hanterbar.

När vågorna följde vinden kunde jag få någon surf men kajaken är lite för tung för att det ska vara energi effektivt.

Når jag passerade mellan några öar var det lite mindre vågor så jag kunde vända på kameran med lite action när jag väder tillbaka till rätt kurs.

Jag lyckades ta mig till Buholmråsa fyr men inte utan förskräckelse. Jag missade helt att ett fraktfartyg höll på att köra ikapp mig på överfarten utan märkte det först när de signalera att de väjde (det var väl en 100 m till godo). 

Men incidenter var inte slut för dagen. Jag hade spannat in en lägerplats med lä från huvudvind riktningen och den såg bra ut. Men när jag höll på att plocka upp kajaken från stranden kom en kraftig och långvarig byvind (10 min). Den var så kraftigt att den tumlade kajaken trots 8 kg vatten kvar i packskotten. Men jag kunde greppa den och plocka upp det mesta som föll ur. Men en tomflaska och en liggunderlags bit klistrad till kärran blåste bort. 

Nu mot kvällen har vinden mojnat så kan ta igen mig. 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2024-08-19 22:24   OBD
Fantastiskt roligt, intressant och spännande att följa dig på ditt äventyr. Fattar inte riktigt att du hållit på i tre månader. Tiden går fort. Tack för att du tar tiden att dela med dig med både text och bilder.
Ser fram mot kommande rapporter.
 
2024-08-19 22:57   aahnesjo
Lite googlande på båten som fick väja visar att det var en sump för transport av levande lax. Varvet som byggt henne har lagt ut många fina interiörbilder, uppenbarligen tagna i juletid. Vi får vara glada för att de hade bra koll!
https://www.larsnes-mek.no/en/referanser/ro-senja/
 

Läs mer i bloggen

Dag 122 Fjället - Kilpisjärvi

Det var lite regn och lite mulnare denna dag men det var bara fortsätta. Dock med lite förvirring om vad klockan var för telefonen had fått finsk kontakt så tiden hade hoppat en timme. 

Efter lite tekniska bärningar över några åsar och bäckar kunde jag börja rulla kajaken igen. Efter några timmar så nådde jag denna vy. Sehr schön. 

Dag 121 Gappohytta - Fjället

I stugan hade jag sällskap av en tysk och två finländare, väldigt tacksam för att jag inte behövde hämta vatten som var 700 m bort. 

Jag kunde även värma och torka paddelklädderna ytligare som vidare deparistering. Speciellt skorna kräver extra värme. 

Dag 120 Rognli - Gappohytta

När jag inte behöver byta kläder och kajaken var mestadels packad gick morgonbestyren snabbt och jag var på rull redan 7.30. 

Stigen var en fyrhjulingsväg så jag kunde fortsätta rulla kajaken på kärran. Men när det började stiga så blev det mer och mer sten på stigen så 4 km/h gick ner mot 2.9 km/h ju mer tekniskt det blev. Men 4 km tog jag mig.