Naturen i fokus

Jag är inte uppväxt med vandrarkängor och Trangiakök, men tycker att det är härligt att vistas ute i naturen. Gillar att plocka bär och svamp, och att fiska.

Användarnamn: mathog

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Bär & svamp, Foto

Mer på profilsidan


Träffat hasselsnok

Idag gjorde jag ett besök på Ullavi Klint uppe vid Kilsbergen. Dels ville jag sträcka lite på benen, men också försöka se en hasselsnok. Ullavi Klint är känt som en av de få platser i Närke där man kan skåda just hasselsnok. Idag var det en fantastisk utsikt från berget, och jag kunde se hela Örebro. Det ligger fint där nere på slätten.

Efter att ha beundrat utsikten så spanade jag ner mot slänten där ormarna sägs finnas. Det är inga problem att ta sig ner, men man får akta sig för stupet. Försiktigt tassade jag ner bland bergknallarna, och idag var verkligen min dag. Utan att leta lade jag ögonen på ett praktexemplar av hasselsnok. En skapligt stor snok som bör ha varit över 70 cm. Jag har aldrig tidigare sett en livs levande hasselsnok så glädjen kände inga gränser. Helt fantastiskt! Läs om hasselsnok på Wikipedia. Hasselsnok heter smooth snake på engelska, och slettsnok på norska.

Mats

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Hem ljuva hem

Så har veckan på Bergslagsleden gått till sin ända. Jag kom hem igår kväll efter att i regn forcerat den sista milen mellan Lillsjön och Sixtorp på etapp 12. Fast veckan har varit bra. Har övernattat i både tält och vindskydd. Dessutom har jag insett att lagom är bäst. Inte vandra för långt på en dag. Det slår tillbaka i ömma fötter :) Även praktisk utrustning som hade varit bra att ha. Fast så är jag nybörjare också.

Radiosänd friluftslunch

I förra veckan fick jag ett annorlunda telefonsamtal. Det var Matilda Martinsson från radioprogrammet Boulevard i P4 som ringde och undrade om jag och min familj ville ha med en radioreporter på en av våra friluftsluncher. Hon hade läst om vår nystartade grej med att åka ut till vindskydd och laga mat.

Maten är färdig

Med ingen erfarenhet av att planera och förbereda torkad mat för en längre vandring så har jag lagt mycket tid till att studera hur andra planerar sin mat. Jag hittade Tilltopps som är en sida med allt inom fjällvandring i Norge och Sverige. Och äntligen har jag förberett all den mat som går åt för en vecka på Bergslagsleden.


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg