Naturen i fokus

Jag är inte uppväxt med vandrarkängor och Trangiakök, men tycker att det är härligt att vistas ute i naturen. Gillar att plocka bär och svamp, och att fiska.

Användarnamn: mathog

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Bär & svamp, Foto

Mer på profilsidan


Hem ljuva hem

Så har veckan på Bergslagsleden gått till sin ända. Jag kom hem igår kväll efter att i regn forcerat den sista milen mellan Lillsjön och Sixtorp på etapp 12. Fast veckan har varit bra. Har övernattat i både tält och vindskydd. Dessutom har jag insett att lagom är bäst. Inte vandra för långt på en dag. Det slår tillbaka i ömma fötter :) Även praktisk utrustning som hade varit bra att ha. Fast så är jag nybörjare också.

Maten är färdig

Med ingen erfarenhet av att planera och förbereda torkad mat för en längre vandring så har jag lagt mycket tid till att studera hur andra planerar sin mat. Jag hittade Tilltopps som är en sida med allt inom fjällvandring i Norge och Sverige. Och äntligen har jag förberett all den mat som går åt för en vecka på Bergslagsleden.

Test med full packning

Om några veckor bär det av på en veckas vandring på bergslagsleden. Jag har aldrig tidigare gjort något liknande så förberedelserna vet inga gränser. Och det är roligt att planera genom att läsa in sig om andra vandrares erfarenheter. Det finns många bra bloggar att ta del av. Så här långt har jag grundpackning på ca 8 kg. Till detta kommer ca 3 kg mat samt 2 kg vatten. Detta ger totalt 13 kg packning.

Påbörjat förberedelser

Trots att jag är synnerligen grön inom friluftsliv, eller möjligtvis blå-grön, så har jag nu bestämt datum för min första veckovandring... någonsin. Tanken föddes redan i höstas när jag begav mig ut på vandring med mina vänner. Det skulle vara riktigt kul att vandra med övernattningar. Tyvärr har det ännu inte blivit av, men nu är det dags. Jag ska vandra Bergslagsleden så långt jag kan på en vecka. Jag har inte lyckats hitta något sällskap så det känns riktigt pirrigt. Sova vindskydd helt ensam. Men det ska nog gå bra.

För närvarande planerar jag vad som ska ätas. Jag har kikat på sajten TillTopps och ska göra påsar med mat för varje dag. Jag kollade in frystorkad mat, men tyvärr innehåller det mesta skummjölkspulver och det klarar inte min mage. Så jag håller som bäst på med att torka köttfärssås som ska vara till alla mina middagar. Till lunch blir det olika soppor, och till det blir det Fowwes (tror jag det var) goda bröd :) Till detta tillkommer frukostar, kvällsmål, mellanmål mm...

Vandrade Klockarängsleden i Örebro

Idag vandrade jag Klockarängsleden i Örebro tillsammans med Pontus. En fantastisk vandring som gick genom skogar och landsbygd. Här en tidig paus vid en skogsglänta.

Sida: 1 2 3 Nästa Sista 

Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg