Oj, har aldrig varit med om detta, och jag har använt många olika märken, mest turkiska. Bulgur finns ju i olika malningsgrad - den finare "köftelik" och den grövre "pilavlik" är vanligast. Jag använder oftast "pilavlik", och den tar lite längre tid på sig att svälla. Vill man påskynda processen, kan man ge den några sekunders uppkok innan man stoppar kastrullen i grytmysaren. Längre ju mindre "al dente" man vill ha grynen, men det handlar alltså långt ifrån om 15 minuter.Har inte hittat snabbkokande bulgur här i butikerna så dä måste kokas i 13-15 min... Den blev inte riktigt god att bara tillsätta vatten o vänta i 5-10min..
Tänkte prova o koka förs o sen torka... se hur den fungerar..
Har bara en 0,8l jetboil kök för vattenkok så den fungerar ej att laga mat med..
Man ska självklart inte kyla ner det kokta vattnet genom att hälla det över kall bulgur i ett annat kärl, utan koka upp bulgur och vatten i samma kärl, och därefter stoppa hela paketet, noga tillslutet, i en grytmysare eller något annat rejält isolerande (vissa använder sin dunjacka eller sovsäck, men det skulle aldrig jag våga).
Annars är det ju klart att det hela redan från början har en alltför låg temperatur, som dessutom snabbt sjunker ytterligare.
Testa ovanstående sätt, men återkom gärna med märket på den bulgur du använt, om du ändå misslyckas - så vi andra kan undvika misstaget att köpa det.