Vi verkar ha rätt alla tre, bara lite begreppsförvirring som rört till det.
Jovisst är det kokpunkten som man får titta på om man vill slippa vätskemata, och propan hade ju funkat ner till de 42 graderna - men krävt en helt annan sorts behållare. För mig som inte är så extrem funkar isobutan med sina -11,7 grader för i princip alla temperaturer jag står ut med .
Patronen blir ju extra kall när gasen stjäl förångningsenergi, men det löser sig med lite planering och handpåläggning att hålla den över dessa temperaturer under den korta stund jag behöver för uppkok av mat. Det underlättar ju att jag använder de minsta 110 g-patronerna. Så brännaren med förvärmningsslinga jag skaffat just för möjligheten till vätskematning har mer och mer fått stanna hemma.
De hårdingar som är ute i 40 graders kyla behöver andra lösningar
Nu uppstod ett utbildningsbehov igen- vad är förvärmningsslinga?
Är det den gulmarkerade bågen som min röda pil pekar på?
Jag vet hur förvärmning funkar på mitt optimus nova som jag kör på bensin.
Att gastuben blir kall förstår jag, det åtgår värme för att "koka den flytande gasen" - kemister får väl spunk av uttrycket så bäst jag skriver om det till "åtgår värme för att det flytaden ämnet i tuben ska förgasas".
/Patrik