finns inlagd korv på glasburk i tyskland så dom skulle knappast höja på ögonbrynen. Dagen jag ser en konserverad göteborgs-kosher (chorizo med räksallad som intages på avenyn) så slår jag till. Tyskland har grym friluftsmat, förutom de nämnda hamburgaren och glüwein så finns ju shwarzwälden schinken, €0.79 för 500 gram på aldi. Håller i evigheter. Prezen blir tyvärr lite tråkiga efter någon dag i ryggsäcken, men deras osätade fullkornsmjöl ser ut att vara längre än stenyxor Finns även knödelmix i pulver form, tillsätt den rökta skinkan, och Tada! du har knödeln mit speck! Tysk mat är det enda som slår svensk husmanskost på fingrarna. Vad är bättre än riktigt god korv? Korv med emmenthalost! Och vad är bättre än riktigt god korv med emmenthalost? Korv med emmenthalost lindad i bacon! Jag säger då det, tysk mat <3
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Tüskt vansinne :-)
- Trådstartare Eboplasm
- Start datum
Det är alkohol, men ska enligt tidigare tråd här smaka apa
Alkohol i pulverform är en kemisk omöjlighet. Det krävs ett antal minusgrader för att få det i fast form, och om man kokar en vatten/alkohol-lösning så kokar alkoholen bort först.
Menar du någon sorts lufttorkad skinka? Det finns ju bl a som Parma respektive nån tysk variant (kallas ofta Jäger-skinka i svenska mataffärer, hm...)Tyskland har grym friluftsmat, förutom de nämnda hamburgaren och glüwein så finns ju shwarzwälden schinken, €0.79 för 500 gram på aldi. Håller i evigheter.
Kanske om man binder upp alkoholen i nån mer olöslig förening, som hux flux delar på sig om den hamnar i vatten? Borde oxå gå att ha t ex två reagenter som tillsammans bildar etanol om man löser dem i vatten (kemisnillena får lista ut vilka reagenter som är lämpliga).Alkohol i pulverform är en kemisk omöjlighet. Det krävs ett antal minusgrader för att få det i fast form, och om man kokar en vatten/alkohol-lösning så kokar alkoholen bort först.
Hamburgaren tycker jag verkar suspekt samma med ölet och vinet. Behöver inget sånt om jag är ute (även om det kan vara gott).
Nä jag behöver det inte hemma heller, men likväl slinker det ner en del. Den som verkligen behöver det bör nog fundera över sina alkoholvanor
Menar du någon sorts lufttorkad skinka? Det finns ju bl a som Parma respektive nån tysk variant (kallas ofta Jäger-skinka i svenska mataffärer, hm...)
Kanske om man binder upp alkoholen i nån mer olöslig förening, som hux flux delar på sig om den hamnar i vatten? Borde oxå gå att ha t ex två reagenter som tillsammans bildar etanol om man löser dem i vatten (kemisnillena får lista ut vilka reagenter som är lämpliga).
No, scharwzwälden skinka är rökt, mkt godare än parma tycker jag
Alkohol i pulverform är en kemisk omöjlighet. Det krävs ett antal minusgrader för att få det i fast form, och om man kokar en vatten/alkohol-lösning så kokar alkoholen bort först.
vanlig destillering, samla upp alkoholen och tillsätt flytande kväve. när du ska äta alkoholen så ta fram den och den tinar snabbt. passa på att konsumera den när den är i fast fas, snabbt nog övergår den till vätske fas.
Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!
Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg