COA; sa:Naturligtvis handlar det om helheten och visst får man i sig mer gift på andra sätt, men jag föredrar att undvika aluminium & non-stickmaterial.
Nordesjö; sa:Livsmedelsverket
Livsmedelsverket om aluminium:
http://www.slv.se/templates/SLV_NewsPage.aspx?id=16085
"Livsmedelsverket avråder nu från att tillaga, förvara eller värma upp sura livsmedel i aluminiumkärl ... Sura livsmedel kan vara bland annat
-saft, juice, soppor, krämer eller mos av rabarber, bär och frukt
-soppor, såser och inläggningar av till exempel tomater och surkål."
Livsmedelsverket om teflon:
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=11459
"Materialet används just därför att det är värmebeständigt upp till 250-300°C och motståndskraftigt mot kemiska angrepp. Vid normal användning, t ex stekning, är temperaturen omkring 200°C.
Det finns inget som tyder på att flagor som lossnar från materialet vid sådan användning skulle innebära några hälsorisker. Teflon används också inom medicinen, bland annat som ersättning för skadade skelettdelar."