• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Tradera bara mobilt bank-id

Jag kan fixa ett läckande rör, en söndrig tvättmaskin, en elkontakt, andra saker som är söndriga för ögat, ... skrapa och måla ett hus, ... etc, etc, ...
Som man far, han är grym på att fixa, laga, reparera, bygga allt med hus, trädgård, fordon mm, men med datorer, telefoner och tv mm är han helt borta.
 
T ex second hand handel mellan privatpersoner från Norge via Finn.no för att få tillgång till alla funktioner på siten behövs norskt mobilt Bank-ID vilket inte verkar gå att få från Sverige.

Thure
Inte exkt vad du frågar efter men betalningar inom norden kan bli enklare nu, när vips kommer till Sverige

/Patrik
 
Visst finns det ägare bakom bankid och företaget finansiell-id - det är flera av de stora svenska bankerna: enligt
Men visst, det är inte staten, utan privatägt.

Vad är det vi ligger efter med om man jämför svenskt bank-id med någon form av EUstandard?
Är det längden på krypterinscnycklar eller vad sa de på radion vara 2 steg efter?

/Patrik
Sorry för sent svar,

Har ingen aning om detaljer kring säkerhetsnivån beträffande vårt Bank-id annat än det juristen på Konsumentverket informerade om. Om du är intresserad är det nog enkelt att skaffa sig närmare information om just den detaljen. Lite kan du läsa här:


En sak som du däremot kan vara säker på är att det blir ett statligt bank-id framöver och då skaffar jag ett.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg