Re: Re: Torka kött
Det är det som är gejen. Det skall inte vara några bakterier. Frågan är finns det redan när du hade torkat maten?
Men de finns ju i och för sig i luften men med hettvatten, vad händer dessa då?
Dör dom, ja då är det väl ingen fara, eller?
nermander; sa:sm5jyp; sa:jag gör alltid så att jag redan på morgonen tar den torkade rätten och lägger den i en plastburk (1/2 l per pers) som tål hettvatten. Kokar vatten och häller detta heta vatten över så att det täcker ordentligt några cm över torrsubstansen. Skruvar åt locket.
Är det bara jag som har betänkligheter mot att låta maten ligga mer eller mindre ljummen en hel dag?
Att låta maten ligga och dra i kallvatten nån timme kan jag väl acceptera, men att låta den ligga i ryggsäcken och svalna långsamt hela dan låter inte speciellt lämpligt ur bakteriesynpunkt.
Det är det som är gejen. Det skall inte vara några bakterier. Frågan är finns det redan när du hade torkat maten?
Men de finns ju i och för sig i luften men med hettvatten, vad händer dessa då?
Dör dom, ja då är det väl ingen fara, eller?