Här kommer två menyförslag som är rätt lättlagade (om man förbereder lite hemma först) och sjukt goda.
Meny 1
Förrätt: Räkceviche
Huvudrätt: Boeuf Bourguignon
Efterrätt: Pannacotta
Hacka ingredienserna till cevichen hemma och blanda allt i en burk. Går utmärkt att lägga upp och äta ur en kåsa. Servera ett vitt vin eller en ljus öl till. Finns massa olika varianter på ceviche, den här liknar den jag brukar göra:
http://www.recept.nu/markus_aujalay/_/_/rakceviche_med_mango_och_lime/
Gör Boeuffen hemma, en eller ett par dagar innan (den blir bara godare om den får stå till sig), värm upp på gjutjärnsgryta över elden (eller den tråkigare varianten i kastrull på gaskök). Koka potatis. Servera en sallad och en gott rödvin till, varför inte en bourgogne t.ex.? Boeufen görs på olika sätt av alla kockar, Per Morerg gör en rätt trevlig variant här som du kan ha som inspiration:
http://www.recept.nu/per-morberg/soppor-och-grytor/kott/boeuf-bourguignon-a-la-per-morberg/
Gör pannacottan hemma, häll upp i (plast)glas och låt stå i kylen tills innan avfärd. Väl ute i skogen är det bara att garnera med lite valfria bär. Här är ett recept på pannacotta även fast jag tycker att det verkar vara lite väl mycket gelatin i den.
http://www.recept.nu/recept-nu/efterratter-och-godis/agg-och-mejeri/graddig-pannacotta-med-hallon/
Meny 2
Förrätt: kantarelltoast på surdegsbröd eller surdegstoast med brieost
Huvudrätt: grillad lax (eller annan valfri fisk) med persiljerotsmos och haricoverts
Efterrätt: kladdkaka med vispgrädde och bär
Den här menyn går inte att förbereda lika mycket hemma men är å andra sidan ganska lättlagad. Stek kantareller och schallottenlök hemma och koka ihop de med grädde salt och grädde. Väl ute i skogen kan du värma på det i en kastrull eller på stekpanna. Rosta surdegsbrödet över öppen elden, lägg på kantarellerna och servera. Om du vill minimera jobbet byter du ut kantarelltoasten till en surdegstoast med brieost, vilket är minst lika gott. Rosta brödet på en stekpanna/sten/grillgaller över en eld, när det börjar bli klart slänger du på en skiva brieost och låter den smälta ut lite grann över brödet, servera med vin eller öl.
Gör persiljerotsmoset hemma. Grilla laxen över eld på grillgaller eller i halster. Smörstek haricoverts och värm på moset. Servera med ett gott glas vitt vin, t.ex. en chablis.
Borgerligheten flyttar ut i vildmarken
Meny 1
Förrätt: Räkceviche
Huvudrätt: Boeuf Bourguignon
Efterrätt: Pannacotta
Hacka ingredienserna till cevichen hemma och blanda allt i en burk. Går utmärkt att lägga upp och äta ur en kåsa. Servera ett vitt vin eller en ljus öl till. Finns massa olika varianter på ceviche, den här liknar den jag brukar göra:
http://www.recept.nu/markus_aujalay/_/_/rakceviche_med_mango_och_lime/
Gör Boeuffen hemma, en eller ett par dagar innan (den blir bara godare om den får stå till sig), värm upp på gjutjärnsgryta över elden (eller den tråkigare varianten i kastrull på gaskök). Koka potatis. Servera en sallad och en gott rödvin till, varför inte en bourgogne t.ex.? Boeufen görs på olika sätt av alla kockar, Per Morerg gör en rätt trevlig variant här som du kan ha som inspiration:
http://www.recept.nu/per-morberg/soppor-och-grytor/kott/boeuf-bourguignon-a-la-per-morberg/
Gör pannacottan hemma, häll upp i (plast)glas och låt stå i kylen tills innan avfärd. Väl ute i skogen är det bara att garnera med lite valfria bär. Här är ett recept på pannacotta även fast jag tycker att det verkar vara lite väl mycket gelatin i den.
http://www.recept.nu/recept-nu/efterratter-och-godis/agg-och-mejeri/graddig-pannacotta-med-hallon/
Meny 2
Förrätt: kantarelltoast på surdegsbröd eller surdegstoast med brieost
Huvudrätt: grillad lax (eller annan valfri fisk) med persiljerotsmos och haricoverts
Efterrätt: kladdkaka med vispgrädde och bär
Den här menyn går inte att förbereda lika mycket hemma men är å andra sidan ganska lättlagad. Stek kantareller och schallottenlök hemma och koka ihop de med grädde salt och grädde. Väl ute i skogen kan du värma på det i en kastrull eller på stekpanna. Rosta surdegsbrödet över öppen elden, lägg på kantarellerna och servera. Om du vill minimera jobbet byter du ut kantarelltoasten till en surdegstoast med brieost, vilket är minst lika gott. Rosta brödet på en stekpanna/sten/grillgaller över en eld, när det börjar bli klart slänger du på en skiva brieost och låter den smälta ut lite grann över brödet, servera med vin eller öl.
Gör persiljerotsmoset hemma. Grilla laxen över eld på grillgaller eller i halster. Smörstek haricoverts och värm på moset. Servera med ett gott glas vitt vin, t.ex. en chablis.
Borgerligheten flyttar ut i vildmarken